Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009


  • Ενοικιάζουν ό,τι πληρώνουν οι φοιτητές;



Πάνω από 500 φοιτητές αναμένεται να φτάσουν στην πόλη μας στα τέλη Αυγούστου και οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων ετοιμάζονται για την αναζήτηση ενοικιαστών. Βέβαια το όχι και σπάνιο φαινόμενο στη χώρα μας είναι πως ενώ τα ίδια αυτά σπίτια την περίοδο που διανύουμε μπορεί να ενοικιάζονται σε αρκετά χαμηλές τιμές, με την άφιξη των φοιτητών οι τιμές αυτές θα εκτοξευθούν στα ύψη. Από τη μεριά τους οι ιδιοκτήτες μεσιτικών γραφείων τονίζουν πως είναι λογική αυτή η άνοδος των τιμών καθώς όταν ένα πράγμα έχει μεγάλη ζήτηση είναι επόμενο πως θα διατίθεται και σε μεγαλύτερη τιμή.
Εκείνο όμως που συνιστούν προς τους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων είναι να διατηρούν τα ακίνητα τους σε καλή κατάσταση ώστε και τα ίδια τα γραφεία να μπορούν να τα δείξουν πιο εύκολα στους ενδιαφερόμενους, αλλά και τα ίδια τα διαμερίσματα να ενοικιαστούν με μεγαλύτερη ευκολία. Επειδή όμως στην πόλη της Ξάνθης είναι συχνό το φαινόμενο διαμερισμάτων με πολλά προβλήματα και έλλειψη υποδομών να ενοικιάζονται σε αρκετά υψηλές τιμές, οι ιδιοκτήτες μεσιτικών γραφείων προβλέπουν πως φέτος θα έχουμε πολλά σπίτια τα οποία θα ενοικιαστούν για δύο με τρεις μήνες και στη συνέχεια θα μείνουν ανοίκιαστα καθώς οι ενοικιαστές τους, αφού εγκατασταθούν στην πόλη μας θα βρουν κάποιο άλλο σπίτι που να τους προσφέρει όλα όσα πληρώνουν.
Με βάση όλα τα παραπάνω λοιπόν, τα διαμερίσματα που αναμένεται να έχουν ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση είναι εκείνα των καινούριων πολυκατοικιών καθώς ως πιο καινούρια προσφέρουν πολύ περισσότερα σε όσους τα κατοικούν και φυσικά δικαιολογούν τα χρήματα που ζητάει ο ιδιοκτήτης τους.
Προσοχή λοιπόν σε όσους σκοπεύετε να αναζητήσετε προς ενοικίαση κάποιο διαμέρισμα. Οι επιλογές ειδικά στην πόλη της Ξάνθης είναι πολλές και δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος βιασύνης. Εξάλλου αξίζει τον κόπο για κάποιον να ασχοληθεί λίγες μέρες παραπάνω με το θέμα αυτό παρά να καταλήξει στην πρώτη επιλογή που θα βρει μπροστά του και η οποία πιθανότατα δε θα είναι αυτό που πραγματικά ζητούσε ή αυτό που πληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου