Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

«Ζαλίστηκε» στον Υμηττό η Makro Ξάνθη που έχασε με 78-70 από τον Αμύντα
Έκανε την έκπληξη η Makro Ξάνθη χάνοντας στον Υμηττό από τον Αμύντα με σκορ Έκανε την έκπληξη η Makro Ξάνθη χάνοντας στον Υμηττό από τον Αμύντα με σκορ 78-70. Και μιλάμε για έκπληξη αφού η δυναμική των δύο ομάδων είναι τελείως αντίθετη. Οι γηπεδούχοι στοχεύουν στην παραμονή τους ενώ οι Ξανθιώτες σε ένα καλό πλασάρισμα στην πρώτη 6άδα.
Οι Ξανθιώτες σε έναν ακόμη αγώνα μακριά από το ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ δεν έδειξαν χαρακτήρα και ενώ είχαν το προβάδισμα για τριάντα λεπτά δεν μπόρεσαν να το μετουσιώσουν σε διαφορά ασφαλείας, δίνοντας τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ελπίζουν στην ανατροπή και στη νίκη, κάτι το οποίο πέτυχαν στην τελευταία περίοδο, όταν προηγήθηκαν με 69-63 και 74-65, βάζοντας τέλος στα όποια όνειρα των παικτών του Νεοκλή Λεμονίδη για την πρώτη εκτός έδρας επιτυχία. Κι αυτό γιατί μόλις οι φιλοξενούμενοι έμειναν λίγο πίσω στο σκορ αιφνιδιάστηκαν και δεν μπόρεσαν να βρουν τις λύσεις χάνοντας μάλιστα εύκολα καλάθια με αποτέλεσμα να στέλνουν τους αντιπάλους τους στις βολές, οι οποίοι πέτυχαν τους τελευταίους επτά πόντους στο 78-70.
Ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων η διαιτησία των κ.κ. Γεωργιάδη (Θεσσαλονίκη) – Βαρδάλου (Πάτρα) – Μπορμαντωνάκη (Ηρακλείου). Αποβλήθηκε με 5 φάουλ ο Παναγιωτόπουλος στο 39΄.
Τα 10λεπτα: 18-20, 30-33 (ημιχ), 47-48, 78-70 τελικό.
ΑΜΥΝΤΑΣ (Βλάχος): Ζούπας 13 (1), Μπάρμπας 8, Σαμοθράκης 17 (4), Μούκας, Μπούτρος, Παγώνης, Δορκοφίκης 15 (2), Αγγελόπουλος 2, Λαζαρίδης 13 (3), Μουμούρης 8, Γιανναλέτσος 2.
ΜΑΚRΟ ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης): Παναγιωτόπουλος 10 (2), Χρήστου 21 (1), Κουκουράβας 9 (1), Στεφανίδης 4, Γιέλενιτς 5 (1), Αναγνωστόπουλος 15, Νησιώτης 2, Μασλαρινός 4 (1).
ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΚΑΟΔ
Η απραξία αφενός του ΚΑΟΔ και οι δύο ίσως συνεχόμενοι εκτός έδρας αγώνες για τη Makro Ξάνθη, δίνει τη δυνατότητα στον Φώτη Τακιανό και Νεοκλή Λεμονίδη να τεστάρουν τις δυνάμεις των παικτών τους σήμερα Τετάρτη στις 17:00 στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ, σε φιλικό αγώνα.
ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
«Τραίνο» ο Ηρακλής στην πορεία του προς τα «σαλόνια» της Α1. Πέρασε με κεκτημένη ταχύτητα και από τις Σέρρες και παραμένει ο μόνος αήττητος. Να μην ξεχνάμε και την πρόκριση του γηραιού με 78-71 κόντρα στον Πανιώνιο στην ημιτελική φάση του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει (σε διπλό αγώνα) τον κάτοχο του τίτλου Παναθηναϊκό.
Το Αιγάλεω οδεύει ολοταχώς προς τη Β' εθνική, αφού ούτε και σήμερα κατάφερε να πετύχει την παρθενική του νίκη στην κατηγορία. Το Ρέθυμνο αποδείχθηκε πολύ σκληρός αντίπαλος. Ο Αρκαδικός απέδειξε ότι διαθέτει πολύ σκληρή έδρα, ενώ ο Ερμής Λαγκαδά πήρε φόρα και ποιος τον πιάνει...
Το Παγκράτι - Ολυμπιάδα Πατρών έγινε τη Δευτέρα, λόγω μη διαθεσιμότητας του Μετς από τις εκλογές της ΝΔ, ενώ το Δάφνη - Νήαρ Ηστ θα γίνει σήμερα Τετάρτη, καθώς οι γηπεδούχοι είχαν ζητήσει αναβολή λόγω υποχρεώσεων του Τσούτσου με την ομάδα της Αστυνομίας.
Το μεσημέρι της Παρασκευής ανακοινώθηκε και η αναβολή του ΚΑΟΔ - Πέραμα, λόγω προσβολής έξι παικτών των φιλοξενούμενων από τον ιό Η1Ν1.
ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ
Οι καλές τελευταίες εμφανίσεις του στρατευμένου Ξανθιώτη καλαθοσφαιριστή του ΓΑΣ Κομοτηνή, Απόστολου Κουτσογιάννη, δεν άφησε ασυγκίνητο τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Σκορπολίθρα, που τον έχει επιλέξει στους 12 καλαθοσφαιριστές, που από την Κυριακή βρίσκονται στο Βέλγιο για τα προκριματικά του αντίστοιχου Παγκοσμίου πρωταθλήματος.
ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ
ΟΙ ΑΝΑΒΟΛΕΣ
Η ερχόμενη Τετάρτη (9/12), φαντάζει ως η επικρατέστερη ημερομηνία για την διεξαγωγή της… ταλαιπωρημένης 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α2 η οποία εκκρεμεί, λόγω της γνωστής απεργίας των καλαθοσφαιριστών. Η επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΟΚ φέρεται να έχει καταλήξει στην συγκεκριμένη ημερομηνία και εντός της εβδομάδας αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση.
Στον… αέρα παραμένει το ΚΑΟΔ - Πέραμα, το οποίο αφορά την 7η αγωνιστική, καθώς υπάρχει πρόβλημα στον εκ νέου ορισμό του, καθώς οι Δραμινοί φέρεται να αντιδρούν για τις 16/12, που θέλει να το βάλει η Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου