Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009


ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ

…η νέα πρακτική που εγκαινίασε ο δήμος Ξάνθης ο οποίος πρώτα προσλαμβάνει και μετά υπογράφει την προγραμματική σύμβαση προκειμένου να επικυρώσει τις προσλήψεις. Μόνο που αυτή τη φορά η σούπα χάλασε. Βλέπετε στο δημοτικό συμβούλιο εμφανίστηκε ένας λαύρος Θανάσης Ξυνίδης που αρνήθηκε να επικυρώσει πρακτικές που κινούνται στα όρια της νομιμότητας ή μη. Ετσι αλαφιασμένη η πλειοψηφούσα δημοτική παράταξη προσπαθεί τώρα να μπαλώσει την κατάσταση φέρνοντας μετά από τρεις περίπου μήνες προς έγκριση τόσο τη σύμβαση όσο και, άκουσον άκουσον, την προκήρυξη για τις προσλήψεις. Δηλαδή πρώτα τους παίρνουμε, μετά τους πληρώνουμε και έπειτα ζητούμε τη νομιμοποίηση των ενεργειών μας. Πραγματικά οι καταστάσεις που εξελίσσονται είναι ευτράπελες και οι όποιες δικαιολογίες ακούγονται μάλλον απευθύνονται μάλλον σε «μωρούς». Ξέρουν όμως και παίζουν καλά το παιχνίδι. Πέρα από το ότι κρατούν όμηρους για τις επερχόμενες εκλογές νέους συμβασιούχους δημιουργούν και τις προϋποθέσεις για να πάρουν τα δικά τους παιδιά, νόμιμα, όταν βγει η προκήρυξη του ΑΣΕΠ. Βλέπετε θα έχουν ήδη δημιουργήσει την απαραίτητη προϋπηρεσία που δίνει πρόσθετα μόρια. Το παιχνίδι πραγματικά παίζεται πολύ σοφά. Μόνο που αυτή τη φορά η ζαριά δεν κάθισε.

…η αναλγησία που πραγματικά διακρίνει όλους τους διοικούντες όταν το θέμα αφορά εργαζόμενους. Παράδειγμα η αναπτυξιακή που όλοι δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα αφού βέβαια η ξυλιά δεν πέφτει στη δική τους την καμπούρα. Όχι μόνο έχουν να πληρωθούν οι άνθρωποι για δέκα συνεχόμενους μήνες αλλά και έως σήμερα πάντα είχαν λαμβάνειν. Ποτέ δεν πήραν το μισθό τους την πρώτη του μήνα όπως ο καθένας εργαζόμενος. Θα ήθελα να ήξερα όλοι αυτοί που τόσο εύκολα στηρίζουν την πολιτική της διοίκησης με τι έσοδα ζουν μηνιαίως; Αραγε θα μπορούσαν να επιβιώσουν με τα 700 άντε και χίλια ευρώ που παίρνουν αυτοί οι άνθρωποι; Όταν βέβαια τα παίρνουν. Αν όμως δεν γνωρίζεις τι θα πει να μην μπορείς να αγοράσεις για το παιδί σου ούτε τα βασικά, αν δεν ξέρεις τι θα πει να βλέπεις τα ματάκια τους να κοιτούν όλο λαχτάρα ένα μικρό παιχνιδάκι το οποίο δεν μπορείς να τους αγοράσεις, αν έχεις μεγαλώσει μέσα στη χλιδή χωρίς να ξέρεις τι θα πει η λέξη στέρηση τότε πώς να συναισθανθείς το τι περνά ένας άνθρωπος που βασίζεται μόνο στο μισθό του για να τα βγάλει πέρα; Κρίμα για όλους εμάς που στηρίζουμε τις ελπίδες μας σε τέτοιους ανθρώπους. Ανάλγητους και μακριά από τη δική μας πραγματικότητα. Αυτοί που βιώνει η πλειοψηφία του κόσμου και όχι όσοι κατέχουν θώκους, περιουσίες και προνόμια. Αυτοί δηλαδή που μας διοικούν.

...η πρακτική τοπικών παραγόντων που συμπαρατάχθηκαν με τη Ντόρα Μπακογιάννη οι οποίοι έφθασαν στο σημείο να «εκβιάζουν» ακόμη και ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ της ορεινής περιοχής προκειμένου να την ψηφίσουν. Κάνοντας έτσι όλους εμάς που ίσως βλέπαμε με συμπάθεια την επιλογή αυτή να ανακουφιστούμε που τελικά στην αρχηγία του κόμματος αναδείχθηκε ο Αντώνης Σαμαράς. Βλέπετε δεν κατάλαβαν ότι τις πρακτικές της ομηρίας και του βολέματος των ιδίων καταδίκασε ο κόσμος. Δώσανε λοιπόν εκ νέου δείγμα γραφής το οποίο κάθε άλλο παρά τιμά την ηθική που πρέπει να υπηρετεί πρώτα απ’ όλα όποιος ασχολείται με τα κοινά. Συνεχίζοντας φυσικά το «έργο» που ξεκίνησαν πριν πέντε χρόνια και το οποίο κατέβηκε τόσο άδοξα. Όπως άδοξα έληξαν και οι όποιες προσπάθειες να εκβιάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο λαός μπορεί να αργεί ωστόσο έρχεται ο καιρός που τιμωρεί. Αυτή τη φορά τουλάχιστον ελπίζουμε να το κατάλαβαν.

…οι απειλές για μηνύσεις που πέφτουν βροχή στο Κανάλι 6 γιατί λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Δεν τολμάμε να κάνουμε ένα ρεπορτάζ και τσουπ το τηλέφωνο. «Αν το βγάλεις στον αέρα θα σου κάνω αγωγή». Μηνύστε με, μηνύστε με, που λέει και ο αγαπημένος μου Λάκης Λαζόπουλος. Βλέπετε ορισμένοι μόλις τώρα άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι όταν δουλεύεις με υπευθυνότητα αποκτάς και κύρος οπότε κάθε τι που φθάνει στον τηλεθεατή εκλαμβάνεται με τη δέουσα σοβαρότητα από αυτόν. Κι αυτό το εισπράττουν όλο και πιο έντονα από τους πολίτες. Αποτέλεσμα να θορυβηθούν και να θέλουν να μας κλείσουν το στόμα. Εμείς δεν θα σιωπήσουμε και αυτό να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Αν λοιπόν θέλουν να μας μηνύσουν ας το πράξουν και ας μην αναλώνονται σε τηλέφωνα που, στο κάτω κάτω, τους κοστίζουν. Για τη δική τους τη τσέπη το λέμε όχι για τίποτε άλλο.

…η στέγη πολιτισμού Κώστας Μπένης η οποία πραγματικά αξίζει τα συγχαρητήριά μας για τη διοργάνωση του Χατζιδάκειου Φεστιβάλ. Τόσο οι εκδηλώσεις όσο και παρουσιαστής τιμούν το θεσμό και την ίδια την πόλη που γέννησε το μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Ονόματα αντάξιά του που σημάδεψαν όπως ο ίδιος το ελληνικό τραγούδι με κορυφαίο το Διονύση Σαββόπουλο. Εξίσου αξιόλογο και το αφιέρωμα στο Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Από τις εκδηλώσεις που πραγματικά μπορούν να ικανοποιήσουν το διψασμένο κοινό. Μπράβο λοιπόν τόσο στη διοίκηση όσο και στους εργαζόμενους που παρουσίασαν ένα θέαμα ποιοτικά και αισθητικά άψογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου