Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Συμμαχείτε γιατί χανόμαστε! Βρε τι κακό μεγάλο που τους βρήκε από εκεί που δεν το περίμεναν. Όλα πριν από μερικούς μήνες ήταν τόσο καλά οργανωμένα και έτσι ακριβώς όπως τους συνέφερε για να παίζουν ανενόχλητοι τα παιχνίδια τους...
Αλλά δεν πίστευε κανείς, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα, ότι σε λίγους μήνες, ούτε καν σε ένα χρόνο, θα αλλάξει τόσο πολύ το πολιτικό σκηνικό και θα καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος το όλο σχέδιο που είχαν καταστρώσει για να ελέγχουν σαν μαριονέτες όσους ήθελαν. Ορισμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στην Ξάνθη και κυρίως κάποιοι εκδότες έχουν χάσει τη γη κάτω από τα πόδια τους και δεν ξέρουν πως έγινε σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα η όλη ανατροπή. Και κάθεσαι τώρα και απολαμβάνεις το απίστευτο σκηνικό να συμμαχούν άνθρωποι που ούτε στην πιο νοσηρή σου φαντασία υπήρχε περίπτωση έστω και να υποθέσεις ότι θα συμπορευθούν για να αλληλοστηριχθούν και να παραμείνουν στα πράγματα.
Και έχουμε να δούμε ακόμη πιο περίεργες και αναπάντεχες συμμαχίες γιατί, δυστυχώς, τοπικά κάποιοι ιθύνοντες έμαθαν τόσα χρόνια να στηρίζουν συγκεκριμένες μεθόδους και νοοτροπίες. Η όλη τακτική τους νόμιζαν ότι θα τους βοηθούσε να παραμείνουν εσαεί στην εξουσία και ότι θα συνέχιζαν ανενόχλητοι να δίνουν τα κοκαλάκια στους υπόλοιπους που θεωρούσαν ότι απλά υπάρχουν χωρίς να τους δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα. Όμως αγαπητοί μου αιρετοί, ως Έλληνες, θα έπρεπε να έχετε διδαχθεί από τη δική μας ιστορία ότι δηλαδή αυτούς που θεωρείς αδύναμους και ανάξιους, ακόμη και να ασχοληθείς μαζί τους, τους δίνεις την ψυχική δύναμη να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν αυτά που νόμιμα τους ανήκουν. Και μιλάμε μόνο για το νόμιμα όχι για το τεράστιο καρβέλι που μάθατε τόσο χρόνια να μοιράζετε στα «τσιράκια» των οποίων η «κοιλιά», μαζί με τη δική σας, φούσκωσε τόσο πολύ που εμποδίζει πλέον την πραγματικότητα να φθάσει στη συνείδησή σας αφού αλλοιώνεται από τον παραμορφωτικό καθρέφτη που δημιούργησε η τρυφηλότητα.
Τα μέσα ενημέρωσης που εμείς εκπροσωπούμε κάποιοι θέλανε από τα σπάργανά τους να τα εξαφανίσουν και να μην λειτουργήσουν ποτέ. Μας περίμεναν έξω από τα σπίτια μας ξημερώματα και μας παρακαλούσαν, ενίοτε μας απειλούσαν να μην κάνουμε το βήμα που θα έφερνε και μια διαφορετική φωνή στον τόπο. Έφτασαν στο σημείο να απευθυνθούν ακόμη και σε τότε Δημάρχους για να παρέμβουν με σκοπό να μην λειτουργήσει ποτέ ένα άλλο ηλεκτρονικό μέσο. ΄Οταν δεν τους «έκατσε» αυτή η τακτική, μας το έπαιξαν φίλοι και συνάδελφοι και προσπάθησαν να μας προσεγγίσουν για να μην γίνουμε εμπόδιο στο παιχνίδι που με μαεστρία έστησαν, όντας μόνοι παίκτες στη σκακιέρα. Είναι αυτοί που μας παρακαλούσαν να αποσύρουμε αγωγές εναντίον τους, εκλιπαρώντας μας, και, λάθος μας, τις αποσύραμε για να μπορούν τώρα να συνεχίζουν ανενόχλητοι το βρώμικο παιχνίδι τους. Δεν θα ανεχτούμε όμως άλλο να παίζουν τα δικά τους ιδιοτελή παιχνίδια με τη Θράκη, τη μειονότητα, τους πολίτες και τελικά με αυτόν τον τόπο προς όφελος της τσέπης τους. Δεν θα ανεχτούμε να είμαστε υπόδουλοι κανενός συστήματος που φέρει και άγεται στηρίζοντας συγκεκριμένα συμφέροντα και καταστάσεις.
Μπορεί να ενοχλούν πολλούς αυτά που σήμερα καταγράφω αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Επέπλεαν πάντα αυτοί που ήξεραν να συμμαχούν με τον εχθρό τους όταν έβλεπαν τα δύσκολα. Καμία αυτοεκτίμηση και κανένας αυτοσεβασμός. Καμία πίστη σε αρχές και ιδανικά. Μόνη κινητήριος δύναμη μην τυχόν φύγουν από τα πράγματα και χάσουν την στήριξη και το άσυλο που τους παρείχε η εξουσία. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να καταφέρουν για κάποια χρόνια, ακόμη και για πολλά, να επιπλέουν και να αναγάγουν τον εαυτό τους, παρασυρόμενοι από τον μεγαλοϊδεατισμό που τους διακατέχει, ως τους μεγαλύτερους αγωνιστές της πόλης τους. Οι «ξένοιαστοι, ονειροπόλοι καβαλάρηδες» ωστόσο με τα σικέ ιδανικά και τις κατά πως βολεύει αρχές χάθηκαν στο όνειρο που οι ίδιοι έφτιαξαν αφού το ευτυχισμένο τέλος βρίσκεται μόνο στα παραμύθια.
Και δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω να γίνονται τέτοιες συμμαχίες, ούτε βέβαια και η τελευταία. Γιατί όσο θα υπάρχει διεφθαρμένη και απούσα εξουσία, θα υπάρχουν και διεφθαρμένοι υποστηρικτές και εκμεταλλευτές της εν λόγω εξουσίας.
Και μετά αρχίζουν οι απειλές των μηνύσεων και των αγωγών σε αυτούς που δεν είναι μέρος του δικού τους παιχνιδιού. Αλλά δεν είμαστε όλοι όμοιοι και γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο μας θεωρούν και θα συνεχίσουν να μας θεωρούν εκτός του όλου σκηνικού. Ναι, θέλουμε και είμαστε εκτός του όλου τοπικού σκηνικού γιατί δεν μας εκπροσωπεί ο τρόπος που λειτουργούν τόσα χρόνια όλοι αυτοί σαν «παρέα». Μία παρέα που τη μια στιγμή είναι αντίπαλοι και την επόμενη σύμμαχοι. Ε λοιπόν, αυτό το σκηνικό εμάς δεν μας ταιριάζει και θα το αντιπαλέψουμε όσο ακόμη μπορούμε. Γιατί θέλουμε αυτή η κοινωνία στην οποία ζούμε να λειτουργήσει δίκαια και αμερόληπτα για όλους και όχι μόνο υπέρ των ολίγων εκλεκτών «καβαλάρηδων».
Οπότε συμμαχείτε γιατί χανόμαστε! Συμμαχείτε με όποιον σας χρωστάει λεφτά και σας έχει εξαπατήσει. Συμμαχείτε με όσους παλαιότερα είχατε εκ διαμέτρου αντίθετες πολιτικές και ιδεολογικές θέσεις. Και ο σώζων εαυτόν σωθήτω.
Και μία υπενθύμιση για το τέλος! Να προσέχετε που και ποιους πατάτε ανεβαίνοντας. Θα τους συναντήσετε σίγουρα κατεβαίνοντας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου