Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Της …πάνε τα δύσκολα της ΑΕΠ Ευμοίρου
Πλήρη αγωνιστική και στις τέσσερις κατηγορίες των πρωταθλημάτων είχαμε το Σαββατοκύριακο.
Το Σάββατο στις 15.00΄ έγινε η 11η αγωνιστική της Α2 όπου είχαμε την πρώτη ήττα του πρωτοπόρου Αετού Τοξοτών στο Δροσερό ενώ μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής ήταν ο Κεραυνός Λευκόπετρας, που με την νέα του νίκη, έφτασε σε απόσταση δύο βαθμών από την δεύτερη θέση.
Την ίδια ώρα είχαμε την 7η αγωνιστική της Β΄ ΕΠΣ και την μείωση κατά μιας ομάδας του ρετιρέ του βαθμολογικού πίνακα, αφού στο ντέρμπι κορυφής του ΔΑΚ, ο Άτλας Σελίνου μετάτον Άρη Αβάτου, υποχρέωσε σε νέα ήττα τον Ορφέα 2005 ρίχνοντας τον στην δεύτερη θέση
Την Κυριακή το πρωί στις 11.00΄έγινε η Γ΄ ΕΠΣ, όπου στο πλαίσιο της έβδομης αγωνιστικής οι δύο πρωτοπόροι είχαν εύκολο έργο.
Στην Α1 το απόγευμα της Κυριακής, οι δύο πρωτοπόροι Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου και Αναγέννηση Θαλασσιάς προχώρησαν με νίκες, ενώ μεγάλοι κερδισμένοι ήταν ο Άρης Πετεινού και η Θράκη Συδινής που ξέφυγε για τα καλά από την ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Τέλος, χωρίς νίκη φιλοξενούμενου η αγωνιστική που σημειώθηκαν τρεις ισοπαλίες και μόλις δέκα πέντε γκολ.
Α1 ΕΠΣ: Εύμοιρο – Θαλασσιά οδηγούν την κούρσα
ΑΛΛΟ ένα ντέρμπι πήρε η Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου που κέρδισε την Βιστωνίδα στο Εύμοιρο, σε ένα αγώνα που όλα τα γκολ μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 11΄ λεπτό με 2-0, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 2-1 λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου και ενώ αγωνίζονταν από το 50΄ με 10 παίκτες λόγω αποβολής παίκτη τους, έχασαν μοναδική ευκαιρία να φύγουν τουλάχιστον με ένα βαθμό αφού στο 65΄ έχασαν πέναλτι.
ΑΠΟ ΤΟ 2΄ λεπτό η Αναγέννηση Θαλασσιάς πήρε το προβάδισμα στο σκορ απέναντι στον Ηρακλή Ν. Ζυγού και αφού δεν μπόρεσε να το αυξήσει μέχρι το τέλος του 45λεπτου έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του Νίκου Κριεζή να βγουν μπροστά στην επανάληψη όμως η υπεροχή τους ήταν φλύαρη με αποτέλεσμα στο 80΄ σε μία από τις ξαφνικές αντεπιθέσεις οι παίκτες του Κελίδη να κλειδώσουν την νίκη.
ΩΡΑΙΟ παιχνίδι έγινε στον Πετεινό μεταξύ του Άρη και του Αστέρα Μαγικού με τους γηπεδούχους να παίρνουν την νίκη με ένα γκολ που επιτεύχθηκε στο 75΄ λεπτό. Αυτή ήταν μόλις η δεύτερη εντός έδρας επιτυχία για το συγκρότημα του Γιάννη Δημητριάδη που το έφερε μόνο στην 3η θέση. Από την άλλη η ομάδα του Φάνη Τσουβαλίδη έχει να δει το … χρώμα της νίκης από την 6η αγωνιστική όταν κέρδισε μέσα στην Κεντητή, δηλαδή πέντε αγωνιστικές.
ΠΕΜΠΤΗ ισοπαλία για τον Ερμή και 4η μακριά από την Μάνδρα, που έφυγε με λευκή ισοπαλία από τον Κένταυρο σε ένα κλειστό παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες, που έφερε την ομάδα του Πετρίδη στην 4η θέση, ισόβαθμη με την Θράκη Συδινής.
Η ΟΜΑΔΑ του Πάρη Πραφτσιώτη υποτίμησε την ουραγό και αδύναμη Θύελλα Μαγγάνων και παρα λίγο να το πληρώσει. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 22΄ και πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 85΄ ενώ οι φιλοξενούμενοι στο τελευταίο λεπτό έχασαν μοναδική ευκαιρία να φύγουν με τον δεύτερο βαθμό.
ΔΕΥΤΕΡΗ συνεχόμενη εντός έδρας απώλεια για τον Π. Μελά Κουτσού. Μετά την ήττα από την Κεντητή η ομάδα του Καρασερίδη παραχώρησε ισοπαλία στον Ατρόμητο Χρύσας που έβρισκε τον τρόπο να ισοφαρίζει γρήγορα το προβάδισμα που έπαιρναν οι γηπεδούχοι.
ΔΙΚΑΙΗ μοιρασιά είχαμε στην Κεντητή όπου η ομώνυμη ομάδα και η Ασπίδα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο ξεκίνημα του αγώνα και αφού δεν μπόρεσαν να αυξήσουν τον δείκτη του σκορ στην υπεροχή τους δέχθηκαν την ισοφάριση στο ξεκίνημα της επανάληψης, με τους παίκτες του Παναγιώτη Καμαράκη να ζητούν στην συνέχεια την νίκη χωρίς αποτέλεσμα.
Το εμπόδιο του Αστέρα στο Μαγικό καλείται να ξεπεράσει η ΑΕΠ Ευμοίρου, ενώ δύσκολη έξοδο έχει και η Αναγέννηση Θαλασσιάς στην Φελώνη με την Βιστωνίδα, που θέλει επιστροφή στις νίκες για να μην απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο από την κορυφή. Δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στον Πετεινό για τον Άρη επί της Θράκης και ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του α΄ γύρου.
Α2 ΕΠΣ: ΠΡΩΤΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΤΟ
Η πρώτη ήττα του πρωτοπόρου Αετού, η επιστροφή στις νίκες του Ερ. Αστέρα Σελέρου, η νέα νίκη του Κεραυνού Λευκόπετρας και το μεγάλο σκορ του Νέστου Κύρνου στο Αυξέντιο, ήταν τα πιο χαρακτηριστικά στοιχεία της 11ης αγωνιστικής της Α2.
Ο ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ Αετός Τοξοτών είχε δύσκολη έξοδο στο Δροσερό, όμως η εμφάνισή του έδωσε την δυνατότητα στον Φίλιππο να τον υποχρεώσει στην πρώτη του ήττα, που ήρθε στην επανάληψη με δύο γκολ σε διάστημα δέκα πέντε λεπτών.
ΕΠΑΝΗΛΘΕ στις νίκες ο Ερ. Αστέρας Σελέρου, μετά από έξι αγωνιστικές, με θύμα του την ΑΕΚ Κυψέλης που δεν άντεξε στην επίθεση των γηπεδούχων οι οποίοι σε διάστημα πέντε λεπτών (15΄- 20΄) πέτυχε τρία γκολ και κάπου εκεί η υπόθεση νίκη είχε πάρει τέλος
ΕΞΩ τα πάει καλά ο Αετός Γοργόνας που πήρε άλλο ένα βαθμό μακριά από την έδρα του. Η επιστροφή στην Διομήδεια για τον Δημόκριτο Αβδήρων δεν έφερε και την νίκη παρά την υπεροχή της ομάδας του Βαγγέλη Παλπάνη και υποχρεώθηκε στην μοναδική λευκή ισοπαλία της αγωνιστικής.
ΜΕΓΑΛΟΣ κερδισμένος της αγωνιστικής ο Κεραυνός Λευκόπετρας που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά υποχρεώνει τον Ήλιο Ηλιόπετρας να φύγει με κατεβασμένα τα κεφάλια. Με την νέα νίκη της η ομάδα του Παναγιώτη Κουμουλίδη βρέθηκε στην προνομιούχο 4άδα της ανόδου.
ΣΤΑ ΠΗΓΑΔΙΑ η Ασπίδα προηγήθηκε με 2-0 έπαιζε με παίκτη παραπάνω στην επανάληψη αλλά στο τέλος οι της Δόξας Σταυρούπολης έφυγαν με ένα πολύτιμο βαθμό με τα δύο γκολ που πέτυχαν στα τελευταία λεπτά της συνάντησης.
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ με νίκη όμως η συνέχεια είναι πολύ οδυνηρή για τον Αετόπ Αυξεντίου. Ήδη έφτασε να έχει δεχθεί 41 γκολ με τον Νέστο Κύρνου να δημιουργεί το σκορ του πρωταθλήματος φτάνοντας κοντά στην ντουζίνα.
Στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, το ερχόμενο Σάββατο ο πρωτοπόρος Αετός έχει εύκολο έργο στους Τοξότες με τον συνώνυμο του Αυξεντίου, ενώ στο Σέλερο ο Ερυθρός Αστέρας υποδέχεται τον Δημόκριτο Αβδήρων που σε περίπτωση νέας απώλειας και με δεδομένο ότι δεν έχει κάνει ρεπό θα μείνει μακριά από την προνομιούχο 4άδα.
Β΄ ΕΠΣ: ΜΕΙΩΘΗΚΕ Η ΚΟΡΥΦΗ
Ήταν γνωστό ότι το ντέρμπι κορυφής στο ΔΑΚ θα έδινε την δυνατότητα στον Άρη Αβάτου να μείνει μόνος πρώτος ή με ένα συγκάτοικο σε περίπτωση νικητή. Ο Άτλας Σελίνου υποχρέωσε τον Ορφέα 2005 στην δεύτερη φετινή του νίκη και μάλιστα σε ένα ακόμη ντέρμπι στην έδρα του.
Από τους τέσσερις αγώνες της 7ης αγωνιστικής, έγιναν οι τρεις με τους φιλοξενούμενους να κυριαρχούν, ενώ και ο αγώνας που κρίνεται στα χαρτιά ήταν βάσει προγράμματος Ορφανό – Κοτύλη 0-3. Δεν έγινε η συνάντηση Δήμητρας Δαφνώνα – Σμίνθης, μια και οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν αναβολή λόγω της Θρησκευτικής τους εορτής. Απορίας άξιον είναι γιατί δεν ζήτησαν αναβολή και οι άλλες μουσουλμανικές ομάδες; Αυτές δεν γιόρταζαν;
ΔΕΥΤΕΡΗ ήττα σε ισάριθμους εντός έδρας αγώνες υπέστη ο Ορφέας 2005 και βρίσκεται σε μειονεκτική θέση για την άνοδο αφού και οι δύο έγιναν από ομάδες που διεκδικούν την άνοδο. Μετά τον Άρη Αβάτου και ο Άτλας Σελίνου τον υποχρέωσε σε ήττα με σκορ 1-2. Όπως δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα η νίκη της ομάδας του Απαλαγάκη ήταν δύσκολη αλλά δίκαιη σύμφωνα με την απόδοση του πρώτου ημιχρόνου. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με αυτογκόλ έχασαν ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ και δέχθηκαν την ισοφάριση στο ξεκίνημα της επανάληψης. Το νικητήριο γκολ επιτεύχθηκε στο 84΄ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.
Στο Μυρωδάτο ο Άρης Αβάτου δεν είχε κανένα πρόβλημα. Προηγήθηκε με 0-2 στο ημίχρονο και 0-4 στην επανάληψη. Παρά την προς στιγμή μείωση σε 2-4 πέτυχε άλλα δύο γκολ ανεβάζοντας τον δείκτη στην μισή ντουζίνα.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ την ανοδική του πορεία ο ΠΑΣ Φιλίων που πέρασε και μέσα από το Σούνιο κερδίζοντας με 1-2 την Ελπίδα. Οι γηπεδούχοι αν και βρέθηκαν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ ισοφάρισαν, ζήτησαν το δεύτερο γκολ χωρίς αποτέλεσμα.
Το ερχόμενο Σάββατο στο Άβατο θα γίνει το τρίτο φετινό ντέρμπι κορυφής. Ο Άρης Αβάτου θα υποδεχθεί τον Άτλα Σελίνου, στον προτελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου.
ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1. Άρης Αβάτου 18, 2. Άτλας Σελίνου 18, 3. Ορφέας 2005 15,
4. ΠΑΣ Φιλίων 15, 5. Κοτύλη 10.
Γ΄ ΕΠΣ: ΠΡΩΙΝΟΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟΙ…
ΕΝΑ ΠΡΩΙΝΟ περίπατο έκανε ο πρωτοπόρος Ορφέας Ν. Αμισσού που κέρδισε με 4-1 το Κάστρο Γλαύκης με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται και να δέχονται το 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.
ΜΠΟΡΕΙ να μην πήρε τίποτε από το ντέρμπι με τον Ορφέα Ν. Αμισσού και να έχασε και τρεις βαθμούς, όμως ο Εθνικός Κιμμερίων, έχει κάνει την ολική επαναφορά και βρίσκεται στην 3 η θέση ένα βαθμό πίσω από την δεύτερη που κατέχει το Π. Κατράμιο. Η ομάδα του Γρηγοριάδη μετέτρεψε σε περίπατο το υποτιθέμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό Λεύκης, αφού σε αγώνα μιας ώρας πέτυχε όλα τα γκολ στο τελικό 5-0.
ΔΕΥΤΕΡΗ συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη για την Πάχνη που μετά την Λεύκη πέρασε και από το Δροσερό με σκορ 1-6.
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ στις νίκες για το Π. Κατράμιο που κέρδισε 1-5 στα Σήμαντρα την νεοφώτιστη ΑΠΟΚ Θερμών.
ΤΕΛΟΣ ένα γκολ έκρινε την αναμέτρηση στο Π. Κατράμιο μεταξύ του Σαμακώβ και των Σημάντρων με νικήτρια την γηπεδούχο ομάδα με 1-0.
ΣΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1. Ορφέας Ν. Αμισού 16, 2. Π. Κατράμιο 13, 3. Σήμαντρα 12,
4. Εθνικός Κιμμερίων 12, 5. Ολυμπιακός Λεύκης 12.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου