Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Καλό μας μήνα και καλό χειμώνα με όλη τη σημασία της λέξεως αφού μόλις μπήκαμε στο Δεκέμβρη τον πρώτο μήνα του χειμώνα και σε 23 ημέρες έχουμε Χριστούγεννα. Βρε τι μπορεί να γίνει μέσα σε ένα χρόνο! Πέρσι κάναμε Χριστούγεννα με πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή και αντιπολίτευση τον Γιωργάκη Παπανδρέου. Φέτος θα κάνουμε Χριστούγεννα με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου (πάει το Γιωργάκης, δεν του ταιριάζει πλέον) και αντιπολίτευση τον Αντώνη Σαμαρά. Αχ βρε αγαπητέ Κώστα Μητσοτάκη, δεν κατάφερες να δεις την κόρη σου αρχηγό κόμματος και υποψήφια πρωθυπουργό! Αλλά έτσι όπως κρατιέσαι καλά, σε μία πενταετία, δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Γι’ αυτό κράτα γερά και όλα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Η μόνη ειρωνεία είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να δει τον γιο του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου και αρχηγό κόμματος αλλά και πρωθυπουργό. Άντε σου εύχομαι τα ίδια και στον Κυριάκο σου! Να τον καμαρώσεις όπως επιθυμείς (βουλευτή πάντως τον καμάρωσες). Άντε και Υπουργό, με τον Σαμαρά πρωθυπουργό (μάλλον δύσκολο μου φαίνεται).
Μήπως είχαμε πάλι εθνικές εκλογές την Κυριακή που μας πέρασε και δεν το καταλάβαμε; Τι έπαθαν τα συστήματα on line (τα κακό το μάτι θα έφταιγε) και έπρεπε οι καημένοι οι φίλοι της Ν.Δ. να περιμένουν τουλάχιστον 3 ώρες για να ψηφίσουν τον εκλεκτό τους για πρόεδρο του κόμματος; Τι έκτακτα δελτία ήταν αυτά κάθε τρεις και λίγο διακόπτοντας το πρόγραμμα που παρακολουθούσαμε στην τηλεόραση; Και τι μαραθώνιες μεταμεσονύκτιες εκπομπές για να μάθουμε πρώτοι ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός κόμματος της Ν.Δ.;
Πάντως η Δευτέρα που μας πέρασε ήταν μία ιδιαίτερη μέρα χαράς για τους Σαμαρικούς και απόγνωσης για τους Ντοράκηδες (Τένη μου το κόλλησες). Σκούρα τα πράγματα για όσους Νεοδημοκράτες τάχθηκαν ανοιχτά με έναν από τους υποψήφιους για την προεδρία του κόμματος της Ν.Δ. Υπήρχαν βέβαια και οι μουσίτσες που ανάλογα με το ρεύμα έγερναν μία από τη μια και μία από την άλλη. Μόλις έβγαιναν οι δημοσκοπήσεις και υπήρχε μία μικρή διαφορά υπέρ της Ντόρας, νάσου κρυφά διέδιδαν ότι είναι μαζί με την Ντόρα αλλά δεν έχουν αποκλείσει και τον Σαμαρά ως μη άξιο και ικανό για πρόεδρο του κόμματος. Μόλις οι στατιστικές έδιναν προβάδισμα στον Σαμαρά, άντε πάλι σιγοψιθύριζαν ότι ο Σαμαράς θα είναι καλύτερος ηγέτης και αυτόν υποστηρίζουν αλλά και η Ντόρα είναι από τζάκι πρωθυπουργών και ίσως οδηγήσει τη Ν.Δ. σε νίκη. Δεν νοείται βέβαια να είσαι κομματικό στέλεχος και να μην έχεις το θάρρος της γνώμης σου και να είσαι έτοιμος να υποστείς και τις συνέπειες αυτής της επιλογής σου. Οπότε όπου κι αν ανήκατε αγαπητοί μου Νεοδημοκράτες να χαίρεστε τον νέο σας αρχηγό. Ο οποίος είναι και ψηλός και αδύνατος, οπότε δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τον αντίπαλό του, Γιώργο Παπανδρέου.
Και νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να κάνετε και λίγη αντιπολίτευση γιατί με τα εσωκομματικά σας και τις διαμάχες σας ξεχάσατε ότι είστε αντιπολίτευση και μάλιστα πρόσφατη αντιπολίτευση, ούτε δυο μηνών. Αυτό βέβαια βόλεψε αφάνταστα την νέα κυβέρνηση η οποία χωρίς ιδιαίτερες παρεμβάσεις και αντιδράσεις έχει αρχίσει να υλοποιεί το έργο της (έτσι θέλω να πιστεύω).
Ο Σαμαράς όμως μου φαίνεται αρκετά ορεξάτος και από εδώ και πέρα μάλλον θα ριχτεί με τα μούτρα στη δουλειά. Αφού πρώτα ξεκουραστεί ο άνθρωπος από τις ομιλίες και τα μαζέματα των κομματαρχών. Βέβαια η επίσημη πρώτη εμφάνισή του, ως νέος Πρόεδρος της Ν.Δ., έγινε με την θερμή υποδοχή που του επιφύλαξε ο απερχόμενος Πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής, στη Ρηγίλλης, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία της διαδοχής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Καραμανλής στο πρώτο σχόλιό του μπροστά στις κάμερες έδωσε τα συγχαρητήριά του στον νικητή, «για τη μεγάλη νίκη, για την μεγάλη επιτυχία». Έσπευσε ωστόσο να τονίσει ότι αυτή επετεύχθη «σε μια διαδικασία με πρωτοφανή συμμετοχή» που όπως επισήμανε «είναι πολύ σημαντικό». Τέλος ο κ. Καραμανλής ευχήθηκε στον κ. Σαμαρά καλή δύναμη σε όλο, από εδώ και μπρος, το έργο του προσθέτοντας ότι «είναι αυτονόητο ότι, όλοι μας, όπου χρειαστείς, θα είμαστε δίπλα σου». Όλα αυτά τα ωραία και χαρούμενα on camera γιατί off camera είμαι σίγουρη ότι θα είπαν πολλά πολλά περισσότερα που φαντάζομαι κι εγώ, όσο φαντάζεστε κι εσείς.
Αυτά τα νέα της Νέας Δημοκρατίας και ας ευχηθούμε μετά από όλη αυτή την αναστάτωση που δημιουργήθηκε με την εκλογή του νέου Προέδρου, να μην έχει πληγεί η ενότητα του κόμματος. Στις δηλώσεις του πάντως ο κ. Σαμαράς είπε ότι «…νικήσαμε όλοι, δεν υπάρχουν ηττημένοι αυτή τη βραδιά..» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Δεν ήμασταν αντίπαλοι και, κατά μείζονα λόγο, δεν θα είμαστε αντίπαλοι στο εξής». Δεν είμαι πολιτικός αναλυτής αλλά αυτή η τελευταία δήλωση σαν να μου φαίνεται και λίγο διφορούμενη, και λίγο θα δείτε τι θα πάθετε όσοι δεν με στηρίξατε. Ίσως βέβαια κάνω και λάθος.
Πάντως η καλύτερη δήλωση ήταν αυτή του κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη μέσα από το νοσοκομείο όπου εισήχθη με πνευμονία( να του ευχηθούμε περαστικά) και αφού συνεχάρη τον Αντώνη Σαμαρά, περιέγραψε το ρόλο του την επόμενη ημέρα λέγοντας: «Είναι τώρα η ώρα, να 'καθαρίσουμε' το σπίτι μας, να διώξουμε τα «παράσιτα», να ανασυνταχτούμε για να φέρουμε τη ΝΔ ξανά στη θέση που της αρμόζει». Συμφωνούμε μαζί σας κ. Ψωμιάδη ! Μακάρι να το καταφέρετε, με νέα καθαρά πρόσωπα και ξεχνώντας τις παλιές μεθόδους και νοοτροπίες του κόμματός σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου