Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Εστία κινδύνου ο εξωτερικός χώρος των κοιμητηρίων
Ένας χώρος ιδιαίτερα επικίνδυνος, κυρίως για τους ηλικιωμένους, είναι αυτός των νεκροταφείων όπου, σύμφωνα και με καταγγελίες συμπολιτών μας, εκεί στήνονται ορισμένοι επιτήδειοι οι οποίοι επιτίθενται σε μεγάλης ηλικίας ανθρώπους και τους αρπάζουν πορτοφόλια, τσάντες ή ό,τι άλλο μπορέσουν. Μάλιστα είχαμε πρόσφατα το περιστατικό με μια γριούλα στην οποία επιτέθηκαν κάποιοι νεαροί αθίγγανοι και της πήραν τη τσάντα ενώ τη χτύπησαν κιόλας.
Ερωτηθείς για τα περιστατικά αυτά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Γιαγκτζόγλου, τονίζει πως όσοι επισκέπτονται τα νεκροταφεία θα πρέπει πριν απομακρυνθούν από το αυτοκίνητό τους για να μπουν μέσα, να βεβαιώνονται ότι έχουν κλειδώσει και ότι έχουν κλείσει τα παράθυρα, αφού πολλές φορές έχουν παρατηρηθεί το φαινόμενο να μένει ξεκλείδωτο κάποιο αυτοκίνητο και εκείνοι που καιροφυλαχτούν να παίρνουν από μέσα ό,τι βρουν.
Όσο για τον εσωτερικό χώρο των νεκροταφείων, ο κύριος Γιαγκτζόγλου διαβεβαιώνει πως κανένας δεν μπαίνει μέσα αλλά ακόμα κι αν κάποιος τολμήσει να μπει, οι φύλακες των νεκροταφείων θα τον απομακρύνουν εγκαίρως. Αναφερόμενος στο τελευταίο κρούσμα που έγινε έξω από το νεκροταφείο, ο κύριος Γιαγκτζόγλου εικάζει ότι η γριούλα πιθανότατα βγαίνοντας έξω, άνοιξε την τσάντα της για να δώσει κάτι σε εκείνους που ζητιανεύουν και κάποιοι νεαροί βρήκαν την ευκαιρία να της αρπάξουν τα χρήματα.
Βέβαια η συγκεκριμένη γριούλα ισχυρίζεται ότι η επίθεση αυτή εναντίον της έγινε εντός του χώρου του νεκροταφείου αλλά ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος απορρίπτει το ενδεχόμενο αυτό κατηγορηματικά, τονίζοντας πως σε διάφορα σημεία του νεκροταφείου υπάρχουν εργαζόμενοι που σε μια τέτοια περίπτωση θα είχαν επέμβει αμέσως. Όσο για το ενδεχόμενο η γριούλα αυτή να πήγε στο νεκροταφείο σε ώρες που δεν είναι εκεί οι εργαζόμενοι, ο κύριος Γιαγκτζόγλου τονίζει πως τις ώρες που το νεκροταφείο είναι χωρίς φύλαξη, είναι κλειστές όλες οι πόρτες του κι άρα είναι αδύνατον για μια ηλικιωμένη γυναίκα να μπει μέσα.
Να τονίσουμε ότι ο χώρος του νεκροταφείου φυλάσσεται από τις 7 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα οπότε και κλείνουν οι πόρτες του. Το θέμα που προκύπτει εδώ όμως είναι η μη φύλαξη των νεκροταφείων και στον εξωτερικό τους χώρο, με δεδομένο μάλιστα ότι τα περισσότερα κρούσματα γίνονται εκεί. Τόσο δύσκολο είναι δηλαδή να υπάρχει ένα άτομο που να έχει το νου του έξω από το νεκροταφείο και στην περίπτωση που θα δει να συμβαίνει κάτι το περίεργο, να επέμβει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου