Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009



Προβλημάτισε και πάλι η Skoda Ξάνθη που έχασε με 1-0 στον Εργοτέλη



Με άδεια χέρια έφυγε από το Ηράκλειο η Skoda Ξάνθη καθώς για την 3η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Super League ηττήθηκε με 1-0 από τον Εργοτέλη και παρέμεινε για ακόμη ένα παιχνίδι χωρίς την χαρά της νίκης και τους βαθμούς της επιτυχίας. Οι φιλοξενούμενοι αν και στο 2ο ημίχρονο πίεσαν τους γηπεδούχους δεν μπόρεσαν να μετατρέψουν τις ευκαιρίες σε γκολ με αποτέλεσμα στο τέλος να φύγουν με σκυμμένο το κεφάλι.
Ο Εργοτέλης ευτύχησε να προηγηθεί με το καλημέρα και συγκεκριμένα στο 62ο δευτερόλεπτο με τον Λεάλ να εκμεταλλεύεται την αμυντική αδυναμία και με κοντινό πλασέ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Γκσπούρνιγκ. Το γκολ φάνηκε αρχικά να μην επηρεάζει τους Ξανθιώτες που κύριο εκφραστή των ενεργειών τους τον Φαμπιανέζι κατάφεραν να δημιουργήσουν ευκαιρίες αλλά τα σουτ του Αργεντινού απέκρουσε σε κόρνερ ο Δασκαλάκης. Η επόμενη καλή στιγμή για το συγκρότημα του Βόλφγκανγκ Βολφ ήρθε με τον Κιντάνα αλλά το σου του από το ύψος της μεγάλης περιοχής κατέληξε άουτ.
Από την άλλη πλευρά ο Εργοτέλης είχε τις δικές του απαντήσεις στις ευκαιρίες της Skoda Ξάνθη και με τον Μπουντιμίρ να ταλαιπωρεί την άμυνα και τον Λεάλ να είναι αρκετά επικίνδυνος οι Κρητικοί έχασαν την δικιά τους πολύ καλή στιγμή λίγο πριν ο διαιτητής της συνάντησης σφυρίξει την λήξη του ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Γιώργο Βακουφτσή να παίρνει την θέση του Μαρσελίνιο και να τον Πόι να πηγαίνει στα αριστερά. Ο ρυθμός συνέχισε να είναι σε καλό επίπεδο και οι ομάδες έχαναν αρκετές ευκαιρίες με τους τερματοφύλακες να αναδεικνύονται οι κορυφαίοι των ομάδων. Έτσι ο Μπέτο λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους έφτασε τετ α τετ με τον Γκσπούρνιγκ αλλά ο Αυστριακός τερματοφύλακας βγήκε νικητής.
Ο Βολφκγναγκ Βολφ προχώρησε σε ακόμη μια αλλαγή με τον Στρμπα να παίρνει την θέση του Μάνταλου και τον Κιντάνα να χάνει ακόμη μια καλή ευκαιρία αφού από το ύψος του πέναλτι αστόχησε απελπιστικά, απογοητεύοντας τον πάγκο της ομάδας που περίμενε κάτι περισσότερο από αυτή την φάση.

Ωστόσο την μεγαλύτερη ευκαιρία για να ισοφαρίσει η Skoda Ξάνθη χάθηκε στο 69΄ λεπτό με τον Κιντάνα να κάνει την ενέργεια από τα δεξιά τον Πόι να παίρνει την μπάλα στην μικρή περιοχή αλλά τον Δασκαλάκη να βγαίνει νικητή σε μια φάση χαρακτηριστική του αγώνα.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
Στο 2' γκολ για τον Εργοτέλη! Λάθος στην άμυνα της Skoda Ξάνθης, η μπάλα στρώνεται στον Λεάλ που πλασάρει ψύχραιμα για το 1-0. Στο 5' σκαφτό σουτ του Φαμπιανέσι, δύσκολα βγάζει ο Δασκαλάκης. Στο 7' εξαιρετικό φάουλ του Φαμπιανέσι, εξίσου πολύ καλή απόκρουση του Δασκαλάκη. Στο 11' ο Μούντιμιρ βγαίνει μόνος προ του Γκσμπούρνινγκ, αλλά καθυστερεί και κόβεται. Στο 36' έξυπνο φάουλ του Φαμπιανέσι, η μπάλα μόλις άουτ. Στο 45' ο Λεάλ κατεβάζει την μπάλα, μπαίνει στην περιοχή, σουτάρει με το αριστερό, αλλά ο Γκσμπούρνιγκ διώχνει με τα πόδια. Στο 62' η μπάλα στρώνεται στα πόδια του Κιντάνα, το σουτ του Αργεντίνου είναι άτσαλο. Στο 69' τρομερή ευκαιρία για την Skoda Ξάνθη. Ολομόναχος στη μικρή περιοχή ο Πόι πλασάρει, αλλά ο Δασκαλάκης επεμβαίνει σωτήρια.Στο 72' πάσα του Φραγκουλάκη, σουτ του Ρομάνο η μπάλα μόλις άουτ. Στο 77' σουτ του Τζούνιορ λίγο έξω από την περιοχή, μπλοκάρει ο Γκσμπούρνινγκ.
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
Ο Λεάλ μετέτρεψε σε γκολ την πρώτη ευκαιρία του ματς αλλά ο Εργοτέλης χρωστάει το μεγαλύτερο μέρος της νίκης του στον Σήφη Δασκαλάκη. Οι επεμβάσεις του Έλληνα τερματοφύλακα αποδείχθηκαν καθοριστικές για την έκβαση της αναμέτρησης.
ΚΛΕΙΔΙ αγώνα
Η φάση του 69' σημάδεψε την αναμέτρηση. Αφού ο Πόι κατάφερε να αστοχήσει σε εκείνο το ανεπανάληπτο τετ-α-τετ, η ψυχολογία των παικτών της Ξάνθης έπεσε κατακόρυφα, γεγονός που φάνηκε στη συνέχεια της αναμέτρησης.
Δεν απασχόλησε η διαιτησία του Δαλούκα, ο οποίος δεν είχε κάποια δύσκολη φάση να αντιμετωπίσει. Κιτρίνισε τους Ρομάνο και Κουκιέλκα, Βάλλα, Μάνταλο αντίστοιχα.
Εργοτέλης: Δασκαλάκης, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ρομάνο, Λεάλ (74 Κοιλιάρας), Μπέτο (73΄ Ορφανός), Μπούντιμιρ, Φραγκουλάκης (84΄ Κορδονούρης).
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Κουκιέλκα, Παπαδημητρίου, Πόι, Κιντάνα (76΄ Σουάνης), Μαρσελίνιο (46΄ Βακουφτσής), Τζάκι, Μάνταλος (56΄ Στρμπα), Βάλλας, Κωστούλας, Φαμπιανέζι.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Οι απουσίες βασικών παικτών της Skoda Ξάνθης ήταν η αιτία των μεταπτώσεων της απόδοσης της ομάδας κόντρα στον Εργοτέλη, σύμφωνα με τον Βόλφγκανγκ Βολφ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Ο Γερμανός τεχνικός υπογράμμισε ότι, ακόμα κι έτσι, είχαν τις ευκαιρίες για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο, στέλνοντας μήνυμα ότι τις επόμενες αγωνιστικές η ομάδα του θα δείχνει μια καλύτερη εικόνα. «Είχαμε πολλά προβλήματα και η αλήθεια είναι ότι μας έλειψαν παίκτες σήμερα, αλλά και το διάστημα διακοπής του πρωταθλήματος. Αποφάσισα να βάλω μέσα νεαρούς ποδοσφαιριστές όπως οι Μάνταλος και Μαρσελίνιο. Το ξεκίνημα ήταν το χειρότερο δυνατό. Δεχτήκαμε νωρίς το γκολ, αλλά στη συνέχεια κάναμε ευκαιρίες. Κάποια στιγμή θυμηθήκαμε και πάλι τον κακό μας εαυτό και ο Εργοτέλης έχασε ευκαιρία και για άλλο τέρμα», τόνισε ο Βολφ και συνέχισε: «Με τις αλλαγές στο δεύτερο μέρος πήραμε τα ηνία του αγώνα, παίξαμε μπροστά από την εστία του αντιπάλου και δημιουργήσαμε δύο φάσεις, με τους Πόϊ και Κιντάνα, που έπρεπε να γίνουν γκολ».
ΤΟ ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Ένα από τα παιχνίδια που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι αυτό με τον Πανθρακικό που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή στο SKODA ΞΑΝΘΗ ARENA και θα ξεκινήσεις στις 16.45΄. Ένα ντέρμπι που πρέπει να έχει όλα αυτά τα στοιχεία που πρέπει, εκτός από αυτά που μπορεί να χρησιμοποιηθούν αρνητικά από τα ΜΜΕ των Αθηνών για το Θρακιώτικο ποδόσφαιρο. Οι φίλαθλοι λοιπόν θα πρέπει να είναι προσεκτικοί για να κερδίσει το ποδόσφαιρο.
ΠΙΚΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ
Την ήττα με το ίδιο σκορ γνώρισαν και οι νέοι της Skoda Ξάνθη, με την διαφορά ότι το μοναδικό γκολ επιτεύχθηκε στο τελευταίο λεπτό της συνάντησης του Σαββάτου. Αν και πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση η ομάδα του Θεόδωρου Σαββίδη στο τέλος έμεινε η πίκρα της ήττας και με τον τρόπο που ήρθε.
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ
Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα για τους έφηβους της Skoda Ξάνθη, στην πρεμιέρα του αντίστοιχου πρωταθλήματος της Super League. Κέρδισαν στην Θεσσαλονίκη τον Άρη με 1-3. Τοπ σκόρερ της ομάδος του Ξανθόπουλου ο Ράνος ο οποίος άνοιξε στο 40΄ και έκλεισε το σκορ. Οι γηπεδούχοι παρότι ισοφάρισαν στο 75΄ δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτε παραπάνω αφού πέντε λεπτά αργότερα ο Κελεσιάδης δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του έβαλε τέρμα στα όνειρα ακόμη και για κάποιο βαθμό.
Οι Rebels επιστρέφουν
Ο ιστορικός σύνδεσμος φιλάθλων Rebels βρίσκονται πολύ κοντά στην επανίδρυσή τους. Ο Αργύρης Δήμου μαζί με άλλα άτομα έχουν αποφασίσει να προβούν σ΄ αυτήν την ενέργεια για να βοηθήσουν αρχικά την Skoda Ξάνθη αλλά και την πόλη της Ξάνθης από πολιτιστικής άποψης. Ήδη ο Αργύρης συναντήθηκε με τον Δικηγόρο Μιχάλη Μηλαράκη, για να αναλάβει την διαδικασία αναγνώρισης του Σωματείου που προς το παρόν εδρεύει στο Καφέ «ΠΥΡΗΝΑΣ», στο οποίο θα μπορούν να βρίσκουν τον Δήμου για εγγραφές και ότι άλλο θέλουν να ρωτήσουν σχετικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου