Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009



Αντί να αμειφτούν για το καλό που έκαναν, πληρώνουν κι από πάνω



Παράδειγμα προς μίμηση αποτελούν οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς του 17ου δημοτικού σχολείου που βρίσκεται στην Καλλιθέα Ξάνθης και του οποίου ο προαύλιο χώρος χάρη στην ευαισθησία των προαναφερθέντων, έχει μετατραπεί σε ένα πανέμορφο πάρκο, σε μια πραγματική όαση την οποία πέρα από τους μαθητές μπορούν να χαίρονται και όλοι οι κάτοικοι της περιοχής αυτής.
Ωστόσο το εγχείρημα αυτό έχει και το ανάλογο κόστος το οποίο προς το παρόν επιβαρύνεται το ίδιο το σχολείο χωρίς να λαμβάνει κάποια επιπλέον χρήματα από τους αρμόδιους φορείς για τη συντήρηση του. Έτσι η σχολική επιτροπή και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων με έγγραφη επιστολή τους ζητούν από τη δημοτική αρχή, μιας και ο χώρος αυτός προσφέρεται πλέον όχι μόνο στους μαθητές αλλά σε όλους τους περίοικους προκειμένου να απολαύσουν κι εκείνοι το μοναδικό πράσινο της περιοχής, να συμμετέχει στα έξοδα ποτίσματος του συγκεκριμένου χώρου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, μιλάμε για ένα ποσό που σε καμιά περίπτωση δε ξεπερνά τα 800 ευρώ.
Επίσης ζητούν την τοποθέτηση ξύλου στα πέτρινα παγκάκια που υπάρχουν προκειμένου να είναι πιο άνετη η χρήση τους από τους κατοίκους, κόστος που και σε αυτή την περίπτωση είναι ελάχιστο. Ακόμα οι άνθρωποι αυτοί ζητούν από το δήμο να βελτιώσει το φωτισμό του χώρου και μάλιστα δε ζητούν την αγορά νέων φωτιστικών σωμάτων αλλά την αφαίρεση παλιών από χώρους που δε χρειάζονται και την τοποθέτηση τους εκεί. Είναι αυτονόητο πως ο καλύτερος φωτισμός του χώρου και τους επισκέπτες του θα διευκολύνει και τον έλεγχο του θα κάνει πιο εύκολο.
Ένα ακόμα όμως εμπόδιο για μαθητές και κατοίκους είναι και οι σε πολύ κοντινή απόσταση τοποθετημένοι κάδοι απορυμάτων και για το λόγο αυτό ζητούν τη μεταφορά τους σε κάποιον άλλο χώρο και εκεί να μπει ένας υπόγειος κάδος. Να θυμίσουμε εδώ πως δεν είναι μόνο οι οσμές από τους κάδους που ενοχλούν αλλά πολλές φορές σκυλιά καθώς και παιδιά σκορπούν τα σκουπίδια με αποτέλεσμα ο χώρος αυτός να γίνεται απλησίαστος.
Βέβαια η Τ μιλώντας με τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, έθεσε το πολύ απλό ερώτημα, γιατί η ανακοίνωση αυτή μια μέρα μόλις πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και η απάντηση του ήταν πως μόλις τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου συγκεντρώθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι με το σχολείο και ασχολήθηκαν με τα προβλήματα του. Βέβαια το σχολείο αντιμετωπίζει και άλλα, σαφώς πιο μικρά προβλήματα, όπως το βάψιμο, τα οποία όμως αναμένεται να λυθούν ακόμα και τις επόμενες μέρες.
Στο αίτημα αυτό της σχολικής επιτροπής και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων στέκεται αρωγός και ο πολιτιστικός σύλλογος Καλλιθέας η πρόεδρος του οποίου τονίζει πως ο δήμος θα πρέπει εκτός των παραπάνω, να φροντίσει και για τη σωστή λειτουργία του χώρου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τότε δηλαδή που οι εκπαιδευτικοί απουσιάζουν και εκ των πραγμάτων δε μπορούν να φροντίσουν το χώρο. Μάλιστα η κυρία Τσάπαρη έκανε κι ένα βήμα παραπάνω τονίζοντας πως ότι όμορφο έχει αυτή τη στιγμή η περιοχή της Καλλιθέας, είναι δημιούργημα των ίδιων των κατοίκων και για το λόγο αυτό ζητά ευθέως από τη δημοτική αρχή να ασχοληθεί περισσότερο με τη συγκεκριμένη περιοχή και να της δώσει όσα της αξίζουν.
Εμείς σε επικοινωνία μας με το δήμαρχο Ξάνθης Μιχάλη Στυλιανίδη, ο οποίος δε θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια για το ζήτημα αυτό, τον ακούσαμε να είναι φανερά ενοχλημένος στην αρχή αλλά στη συνέχεια αφού κατάλαβε πως το θέμα αυτό πρέπει να λυθεί, μας είπε πως ουσιαστικά αναθέτει στον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής και δημοτικό σύμβουλο της παράταξης του, Αποστόλη Αγκόρτσα, να διερευνήσει το θέμα και αφού συγκροτήσει μια ολοκληρωμένη πρόταση με τις πιθανές λύσεις του προβλήματος αυτού, να τους την καταθέσει και ο ίδιος θα είναι θετικός ως προς την εύρεση μιας λύσης κοινά αποδεχτής.
Εκείνο όμως που μας προκαλεί εντύπωση είναι το γιατί θα πρέπει ένας χώρος που είναι κοινωφελής, να συντηρείται με τα χρήματα ενός σχολείου. Εντάξει, το συγκεκριμένο χώρο ουσιαστικά το δημιούργησαν οι άνθρωποι του σχολείου, αφού όμως ό ίδιος ο δήμος δε φρόντισε να κάνει κάτι ανάλογο, τουλάχιστον ας φροντίσει για τη συντήρηση του χωρίς να επιβαρύνει αυτή το σχολείο.

Σ. Καραχότζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου