Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Μπήκαμε για τα καλά στους ρυθμούς των εκλογών αυτή την εβδομάδα αφού ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι των ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων, με κορύφωση την 4η Οκτωβρίου που θα δουν τα αποτελέσματα και τους καρπούς των κόπων τους. Όλο κι όλο τρεις εβδομάδες έχουν οι υποψήφιοι βουλευτές για να κάνουν τον προεκλογικό τους αγώνα και να πείσουν τους ψηφοφόρους τους ότι θα φανούν αντάξιοι της εμπιστοσύνης τους ή μάλλον ότι δεν θα κάνουν όσα έκαναν ή μάλλον καλύτερα ότι θα προσπαθήσουν να κάνουν το καλύτερο δυνατό για τον τόπο τους και όχι για την τσέπη τους. Ο βουλευτής όμως που θα πρέπει να μπει στο βιβλίο Γκίνες, (σύμφωνα με πληροφορίες είναι και εκ νέου υποψήφιος στο Νομό Αργολίδος) είναι ο κ. Δημήτριος Κρανιάς. Ο Δημήτρης Κρανιάς είχε εκλεγεί ως πρώτος αναπληρωματικός στη Βουλή για το νομό Αργολίδας, πίσω από τον ανήσυχο και επαναστάτη Γιάννη Μανώλη. Δύο χρόνια μετά και αφού ο κ. Μανώλης τάραξε τον ήσυχο ύπνο του Πρωθυπουργού μας με τα καμώματά του, εξαπολύοντας τα πυρά του εναντίον πολλών κυβερνητικών στελεχών αδιακρίτως, ο κ. Κρανιάς άδραξε της ευκαιρίας και κάθισε για μία ολόκληρη ημέρα στην έδρα της Βουλής αντικαθιστώντας τον προκάτοχό του. Ορκίστηκε βουλευτής την 1η Σεπτεμβρίου, στις 2 Σεπτέμβρη ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε εκλογές, στις 3 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας διαλύει τη Βουλή, στις 4 Σεπτέμβρη αγωνίζεται για να επανεκλεγεί. Αυτή είναι η Ελλάδα του παραλόγου. Και τι ευχή ήταν αυτή που σας έδωσε ο συνονόματός σας Κύριε Κρανιά, ο αγαπητός κ. Δημήτρης Σιούφας; Διαβάστε με προσοχή τα πρακτικά της Βουλής και θα καταλάβετε τι εννοώ.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣΙΒ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΣΥΝΟΔΟΣ Β΄ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΒΟΥΛΗΣΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΔ΄Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Ιωάννης Μανώλης με επιστολή του χθες μου εγνώρισε ότι παραιτείται από το βουλευτικό αξίωμα.Θα εφαρμοστούν τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Η προαναφερθείσα επιστολή θα κατατεθεί στα Πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης.(Στο σημείο αυτό κατατίθεται στα Πρακτικά η προαναφερθείσα επιστολή, η οποία έχει ως εξής:ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Κύριοι συνάδελφοι, θα προβούμε στην ορκωμοσία του συναδέλφου κ. Δημητρίου Κρανιά σε αντικατάσταση του κ. Ιωάννη Μανώλη, ο οποίος παραιτήθηκε.Καλείται ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Κρανιάς να προσέλθει και να δώσει το νενομισμένο όρκο ενώπιον του εκπροσώπου της Εκκλησίας.(Στο σημείο αυτό προσέρχεται ο Βουλευτής κ. Δημήτριος Κρανιάς και δίνει τον παρακάτω όρκο:«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας και Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδος να είμαι πιστός στην πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».)(Χειροκροτήματα από όλες τις πτέρυγες)ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Άξιος, άξιος!ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Άξιος, άξιος!ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Δημήτριος Σιούφας): Συγχαρητήρια και σας εύχομαι καλή θητεία.
Αγαπητέ Κύριε Σιούφα, τι το θέλατε και του ευχηθήκατε του ανθρώπου; Χειρότερη γκαντεμιά και από του Μητσοτάκη κουβαλάτε. Αλλά όσο κι αν μιλούμε για την ατυχία του Κου Κρανιά, μόνο άτυχος δεν ήταν. Γιατί απ’ ότι πληροφορηθήκαμε σύμφωνα με Νόμο που έχουν ψηφίσει οι ίδιοι οι βουλευτές μας για τους ευατούς τους, ακόμη και μια ημέρα να ορκιστείς βουλευτής, δικαιούσαι τον μισθό ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!
Σας το έγραψα με ΚΕΦΑΛΑΙΑ για να μην νομίζετε ότι διαβάζετε λάθος. Ναι αγαπητοί μου συμπολίτες, αυτό είναι το κράτος πρόνοιας (για τους βουλευτές βεβαίως βεβαίως) στο οποίο ζούμε. Όσο για το ποσό που θα πάρει ο κ. Κρανιάς γιατί είπε τόσο όμορφα τον όρκο του «Ορκίζομαι στο όνομα .. κ.λ.π.» , 33 λέξεις δηλαδή, κάθε λέξη άξιζε περίπου 8.000€. Όσοι έχετε μαθηματικό μυαλό ήδη ξέρετε το ποσό αποζημίωσης του κατά τ’ άλλα άτυχου βουλευτή. Δηλαδή τα ίδια λεφτά που πήραν και οι σκληρά εργαζόμενοι βουλευτές μας που πηγαινοερχόντουσαν στην Αθήνα, έκαναν δηλώσεις, άκουγαν με τις ώρες στη Βουλή για νομοσχέδια, έβγαιναν στα τηλεοπτικά παράθυρα και είχαν και τον κάθε ψηφοφόρο στο κεφάλι τους να τους ζητάει τα γνωστά ρουσφέτια. Βρε τον άτυχο τον Κρανιά !!! Θα αγόραζα ευχαρίστως ένα λαχείο συνεταιρικά μαζί του !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου