Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Κίνδυνος εξάπλωσης του ιού της γρίπης μέσω των γυμναστηρίων


Αν τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του ιού της νέας γρίπης στα σχολεία όλων των βαθμίδων κρίνονται από καλά έως και εξαιρετικά σε ορισμένες περιπτώσεις, δε μπορεί να πει κανείς το ίδιο και για τα κλειστά γυμναστήρια και γενικότερα για τους χώρους όπου αθλούνται πολλά άτομα μαζί. Βέβαια σύμφωνα και με τον πρόεδρο του αθλητικού οργανισμού δήμου Ξάνθης Νίκο Παπαδόπουλο, ανάλογα θα είναι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν και στους χώρους άθλησης ωστόσο ο ίδιος είναι κατά των πολλών υποσχέσεων αφού όπως χαρακτηριστικά είπε μιλώντας στο Κανάλι 6, τα πράγματα στο συγκεκριμένο τομέα είναι ακόμα πιο δύσκολα.
Οι διαφόρων τύπων απολυμάνσεις και καθαριότητες δε κρίνονται αρκετές για τα γυμναστήρια καθώς πολλά από τα παιδιά, την ώρα που αθλούνται έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο κι εκεί πλέον δεν είναι αρκετό κανένα προληπτικό μέτρο. Έτσι οι όποιες δράσεις αναφορικά με το νέο αυτό ιό στα γυμναστήρια θα εξαρτηθεί από την πορεία της γρίπης στα σχολεία και εν συνεχεία και στα γυμναστήρια.
Προς το παρόν τηρούνται απλά οι βασικοί κανόνες χωρίς να είναι εφικτή η εφαρμογή κάποιου άλλου πιο εξειδικευμένου μέτρου. Έτσι ο κύριος Παπαδόπουλος τονίζει πως πέρα από τα βασικά μέτρα των ίδιων των γυμναστηρίων, βασικό είναι και τα ίδια τα παιδιά να ακολουθούν τους βασικούς κανόνες υγιεινής καθώς αν αυτά δε το κάνουν τότε είναι άχρηστο οποιοδήποτε μέτρο λάβουν τα γυμναστήρια.
Ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού δήμου Ξάνθης διαβεβαιώνει πως από τη μεριά του δήμου θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αλλά δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για τα αποτελέσματα τους κυρίως όταν η γρίπη θα αρχίσει να έρχεται κατά κύματα. Βέβαια μια μεγάλη παράλειψη της πολιτείας είναι πως μέχρι και σήμερα δεν έχουν αποσταλεί συγκεκριμένες οδηγίες στα γυμναστήρια όπως έγινε με τα σχολεία κι έτσι το μόνο που προς το παρόν μπορεί να γίνει είναι και στα αθλητικά κέντρα να εφαρμοστούν μέτρα ανάλογα με αυτά των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου