Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟΛΜΗΡΑ

Δεν μπορεί ο Δήμαρχος Ξάνθης κάθε φορά που οι δημοσιογράφοι του ζητούν να τοποθετηθεί για κατηγορίες ή ευθύνες που του επιρρίπτουν στελέχη της αντιπολίτευσης ή ακόμα και άτομα της δικής του παράταξης, να λέει πως δεν είναι διατεθειμένος να ασχοληθεί με τα όσα λέει ο καθένας. Η στάση του αυτή μας κάνει να πιστεύουμε πως ή κάθε φορά απλά δεν έχει απάντηση για όσα τον κατηγορούν ή θεωρεί πως πάντα όλοι οι άλλοι έχουν άδικο κι αυτός μόνο έχει το δίκιο. Ακόμα κι αν πράγματι είναι ανάξιο λόγου αυτά που κάθε φορά του επιρρίπτουν, ο δήμαρχος οφείλει να βγαίνει και να απαντάει δημόσια. Εκτός κι αν δεν έχει τίποτα να πει.

Τίποτα τελικά δε του πήγε καλά του κυρίου Φανουράκη στις φετινές γιορτές παλιάς πόλης. Μόλις τη δεύτερη μέρα έβρεχε με αποτέλεσμα η παλιά πόλη να είναι άδεια και την τελευταία μέρα των γιορτών που πάλι ο καιρός μας τα χάλασε, ο πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Ξ. είχε να πάει σε έναν γάμο. Βέβαια η βροχή της τελευταίας μέρας είχε σαν αποτέλεσμα την ακύρωση της συναυλίας με τη Δέσποινα Ολυμπίου. Αλήθεια τι έγινε με αυτή τη συναυλία; Μήπως το συμβόλαιο περιείχε και όρο με τον οποίο η κυρία Ολυμπίου θα πληρωνόταν έστω κι αν ματαιωνόταν η εμφάνισή της; Βέβαια τα στραβά και ανάποδα για τον Μανώλη Φανουράκη είχαν ξεκινήσει ακόμα από την έναρξη των γιορτών με την ακύρωση της συναυλίας με τον Μάριο Φραγκούλη. Κάτι είχαν πει τότε για μια μήνυση, τελικά θα γίνει αυτή η μήνυση ή θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα;

Στις αρχές του τρέχοντος έτους ο Δήμος Ξάνθης ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος ΣΥΝ- ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ένα πρόγραμμα που εξασφαλίζει δωρεάν μετακινήσεις σε όσους χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία. Τώρα μαθαίνουμε πως τα προβλεπόμενα εξ αρχής δρομολόγια μειώνονται διότι όπως μας είπαν το πρόγραμμα δεν είχε μεγάλη απήχηση στους Ξανθιώτες. Επειδή όμως το πρόγραμμα αυτό το διαχειρίζονται άτομα που είναι και μέτοχοι στα αστικά, όπως ο Δήμαρχος και ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ. ή έστω συγγενικά τους πρόσωπα, θα θέλαμε να ξέρουμε αν μαζί με τη μείωση των δρομολογίων, μειώθηκαν και τα κονδύλια που έρχονται για το πρόγραμμα αυτό. Μήπως δε μειώθηκαν καθόλου τα χρήματα και μειώθηκαν μόνο τα δρομολόγια, κάτι που σημαίνει πως θα αυξηθούν κατά πολύ τα κέρδη των μετόχων; Μας είπαν πως το πρόγραμμα αυτό δεν είχε απήχηση στους Ξανθιώτες. Πώς να έχει απήχηση όταν η μοναδική προβολή του έγινε μέσα από το Δημοτικό Ραδιόφωνο; Ας έκαναν σωστή προβολή του προγράμματος για να το μάθουν οι συμπολίτες μας και να κάνουν χρήση του προγράμματος αυτού.

Ποιοι άραγε είναι οι λόγοι που αναγκάζουν τον αντιδήμαρχο Λεωνίδα Κωνσταντινίδη να λέει άλλα πράγματα στους δημοσιογράφους του Καναλιού 6 στο τηλέφωνο και άλλα μπροστά στην κάμερα; Σε ποια από τις δύο περιπτώσεις τελικά λέει ψέματα; Διότι δε μπορεί και στις δύο αυτές περιπτώσεις όπου λέει πράγματα αντίθετα και τελείως διαφορετικά, να λέει την αλήθεια.

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζουν οδηγοί και πεζοί στο κέντρο της Ξάνθης αφού μετά το κλείσιμο της κεντρικής πλατείας σχηματίζονται τεράστιες ουρές από αυτοκίνητα στις 28ης Οκτωβρίου, Ηρώων και Μιχαήλ Βόγδου έως τη σιδηροδρομική γραμμή στην έξοδο της πόλης μας προς Κομοτηνή και στο Φόρο. Όλα αυτά τις πρώτες μέρες της νέας αυτής ρύθμισης. Φανταστείτε τι μας περιμένει στο μέλλον!

Συνεδριακό τουρισμό στην Ξάνθη ονειρεύεται ο νομάρχης Ξάνθης, θεωρώντας προφανώς ότι ο νομός μας έχει τις κατάλληλες υποδομές για κάτι τέτοιο. Βέβαια δεν έχει και άδικο, αφού ολοκλήρωσε το δρόμο από και προς Βουλγαρία, αφού προβάλει με το παραπάνω την περιοχή μας, αφού φρόντισε οι παραλίες μας να έχουν τουαλέτες και γαλάζιες σημαίες, αφού εξασφάλισε χαμηλό κόστος μετακίνησης από και προς το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, το μόνο που μένει πλέον να κάνει είναι να φέρει και το συνεδριακό τουρισμό στην πόλη μας. Λεπτομέρειες δηλαδή, εδώ κατάφερε να κάνει τα ακατόρθωτα, στο συνεδριακό τουρισμό θα κολλήσει;

Είναι πραγματικά πρωτάκουστο αυτό που συμβαίνει με το 17ο δημοτικό σχολείο στην Καλλιθέα, του οποίου οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές όχι μόνο έκαναν κάτι που θα έπρεπε να το είχε κάνει εξ αρχής ο ίδιος ο δήμος, δηλαδή ένα πανέμορφο πάρκο με πολύ πράσινο που το χαίρονται όλοι οι κάτοικοι και όχι μόνο οι μαθητές, αλλά το συντηρούν κιόλας με χρήματα του σχολείου. Όχι μόνο δηλαδή ο δήμος δε φρόντισε να φτιάξει ανάλογους χώρους για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά ούτε το χρηματοδοτεί προκειμένου να συντηρηθεί ή και να βελτιωθεί. Είναι αυτό που λέμε κάνεις το καλό και βρίσκεις το μπελά σου από πάνω.


Είναι πλέον γνωστό πως Τσέπελης και Μπένης τα βρήκαν, αλλά ποτέ δε φανταζόμασταν πως για να γίνει αυτό θα έπρεπε να υπάρχει και μεσολαβητής.

Μπορεί ο κύριος Τσέπελης να μη φαίνεται ως μέτοχος του ξενοδοχείου ΕΛΛΙΣΩ αλλά τις μετοχές τις έχει στο όνομα ενός πολύ συγγενικού του προσώπου. Τώρα αν ο ίδιος κόβει και ράβει μέσα στο ξενοδοχείο, αυτό δεν το ξέρουμε.


Τελικά μόνο ο Δήμος Τοπείρου αξιοποίησε σωστά το πρόγραμμα για την αγορά νέων αυτοκινήτων από τους δήμους αφού φρόντισε να εφοδιαστεί με αυτοκίνητα πολλαπλής χρησιμότητας κι αυτό φάνηκε στην περίπτωση της φωτιάς στο πίσω μέρος της λίμνης Βιστωνίδας. Σε αντίθεση ο Δήμος Ξάνθης προτίμησε τα πολυτελή αυτοκίνητα που θα δώσουν αίγλη στο Δήμο και κυρίως σε εκείνους που τα χρησιμοποιούν. Όσο για την αγορά των JCB (τζι σι μπι) και των φορτηγών, για το ποιοι απουσίαζαν και ποιοι ήταν εκεί θα τα πούμε μια άλλη φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου