Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009



Ο Μαυροβούνιος Ντράσκοβιτς ο 11ος παίκτης για τη Makro Ξάνθη



Στην ολοκλήρωση του φετινού ρόστερ βρίσκεται η Makro Ξάνθη, η οποία προσθέτει άλλο ένα βασικό κομμάτι στο παζλ, αυτό του Ντανήλο Ντράσκοβιτς. Ο 23χρονος (γεν. 20-10-1985) ύψους 2.06 που αγωνίζεται στην θέση 4 έρχεται στην Ελλάδα από την Μπέογκραντ Σερβίας και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του κ. Νικολόπουλου, ανακάλυψε και πάλι χρυσάφι, όπως και τα προηγούμενα με τους Μίμιτσα, Σκάρα, Γέλενιτς, κ.α.
Ο νεαρός Μαυροβούνιος είναι ο 11ος παίκτης της Makro Ξάνθη και θα δώσει τις λύσεις στην θέση 4 αφού θα είναι ο βασικός για να καλύψει την θέση αυτή.
ΦΙΛΙΚΑ
Με δύο φιλικά προετοιμασίας ολοκλήρωσε την εβδομάδα η Makro Ξάνθη, τα οποία έδωσε στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ με αντιπάλους ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, όπου οι παίκτες του Γρηγόρη Σουλιώτη είχαν την ευκαιρία να «ξεμπουκώσουν» από τις σκληρές προπονήσεις. Η Ξανθιώτικη ομάδα επιβεβαιώνοντας την έννοια του φαβορί κέρδισε και τα δύο. Την Παρασκευή τον Πιερικό Αρχέλαο με 84-78 και το Σάββατο τον Φοίνικα Λάρισας με 79-54.
ΜΕ ΠΙΕΡΙΚΟ ΑΡΧΕΛΑΟ
Μπορεί να έκανε το ιδανικό ξεκίνημα η Makro Ξάνθη στο φιλικό με τον Πιερικό Αρχέλαο όμως στην συνέχεια δυσκολεύτηκε να πετύχει την νίκη με 84-78, αφού οι φιλοξενούμενοι έχουν στα χέρια τους περισσότερα φιλικά και στόχους φιλόδοξους στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής.
Οι Ξανθιώτες ξεκίνησαν εντυπωσιακά και πριν ολοκληρώσουν το πρώτο 10λεπτο προηγήθηκαν με διψήφιο αριθμό πόντων (23-12). Οι παίκτες του Γαλάνη αφού κατάφεραν να «ψαλιδίσουν» την διαφορά στο πρώτο 10λεπτο έκλεισαν το ημίχρονο με 37-37 και κατάφεραν να περάσουν για πρώτη φορά μπροστά με 56-57 χάρη σε 3ποντο του πρώην δικού μας, Γιάννη Μητσάκη 55΄΄ πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Ένα 5-0 σερί στον εναπομείναντα χρόνο με πρωταγωνιστή τον αρχηγό Γιάννη Στεφανίδη έβαλε την ομάδα του μπροστά και απλά διατήρησε την διαφορά μέχρι το τέλος φτάνοντας στο +6 (84-78).
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Ξενικάκης (Δράμας) – Σαλικίδης (Ξάνθης).
Τα 10λεπτα: 25-18, 37-37(ημιχ.), 61-57, 84-78 τελικό.
ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗ (Σουλιώτης): Ιωακειμίδης 5 (1), Κουκουράβας 4, Στεφανίδης 12 (3), Μαρουλάκης 3 (1), Γέλενιτς 18 (2), Αναγνωστόπουλος 6, Νησιώτης 12, Πανμαγιωτόπουλος 16 (2), Μασλαρινός 7 (1), Σπανός 1.
ΜΕ ΦΟΙΝΙΚΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Με απόντα τον Κουκουράβα – λόγω προβλήματος στο νύχι του αριστερού ποδιού του – πραγματοποιήθηκε το 2ο φιλικό με αντίπαλο τον Φοίνικα Λάρισας, που αγωνίζεται στην Γ΄ Εθνική. Η ομάδα του «κάμπου» δυσκόλεψε την ομάδα του Γρηγόρη Σουλιώτη για ένα ημίχρονο αφού δεν άφηνε τους γηπεδούχους να ξεφύγουν στο σκορ. Στο δεύτερο ημίχρονο η διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και αφού πήρε διαφορά με διψήφιο αριθμό πόντων στο τέλος της 3ης περιόδου και έδωσαν διαστάσεις στο σκορ στην τελευταία περίοδο, θέλοντας να «τιμωρήσουν» τους προκλητικούς φιλοξενουμένους που στο τέλος της 3ης περιόδου παραλίγο να έρθουν στα χέρια ο Νησιώτης με έναν αντίπαλο για σκληρό φάουλ στον Ξανθιώτη.
Διαιτητές ήταν οι κ.κ. Σαλικίδης (Ξάνθης) – Ντούρας (Κομοτηνή).
Τα 10λεπτα: 12-9, 38-34(ημιχ.), 57-46, 79-54 τελικό.
ΜΑΚΡΟ ΞΑΝΘΗ (Σουλιώτης): Ιωακειμίδης 2, Στεφανίδης 4, Μαρουλάκης 2, Γέλενιτς 14 (2), Αναγνωστόπουλος 14, Νησιώτης 9, Πανμαγιωτόπουλος 15 (3), Μασλαρινός 12 (2), Σπανός 7 (1).
ΕΠΟΜΕΝΑ ΦΙΛΙΚΑ
Άλλα δύο φιλικά περιλαμβάνει το πρόγραμμα προετοιμασίας για τη Makro Ξάνθη η εβδομάδα που διανύουμε. Σήμερα το απόγευμα στις 18.00΄ θα υποδεχτεί τον ΓΑΣ Κομοτηνή και το Σάββατο θα πάει στην Δράμα για να κοντραριστεί με τον ΚΑΟΔ, στο πιο δύσκολο απ[ό τα μέχρι σήμερα φιλικά. Την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου θα υποδεχτεί τον Ηρακλή στο ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ και στις 26 του ίδιου μήνα ξεκινά το κύπελλο.
ΓΙΝΕ Ο 6ος ΠΑΙΚΤΗΣ
Από τη Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009 ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της νέας περιόδου και για τους 15 εντός έδρας αγώνες του πρωταθλήματος της Α2.
Τους φιλόδοξους φετινούς στόχους της ομάδας, η διοίκηση θέλει να τους υλοποιήσει έχοντας στο πλευρό της τον κόσμο για να γίνει ο 6ος παίκτης της.
Συμβολική είναι φέτος η τιμή των εισιτηρίων διαρκείας που καθορίστηκε στα 50 Ευρώ με όλους τους κατόχους των εισιτηρίων διαρκείας της περιόδου, να συμμετάσχουν σε κλήρωση.
Μάλιστα σήμερα Τετάρτη και ώρα 11.00΄ στο ξενοδοχείο ΝΑΤΑΣΑ η διοίκηση του κ. Νικολόπουλου θα παραθέσει συνέντευξη τύπου για τα διαρκείας που κυκλοφόρησαν.
ΣΕ ΔΙΑΛΥΣΗ Η Α2;
Ανακοίνωση με την οποία καταγγέλλει την ΕΟΚ ότι αδιαφορεί πλήρως για το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας και οι παίκτες παραμένουν ανασφάλιστο, εξέδωσε ο ΠΣΑΚ, που απειλεί ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν πρόκειται να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. «Δυστυχώς όλοι παρακολουθούμε την ουσιαστική διάλυση της Α2 κατηγορίας με την Ομοσπονδία να παρατηρεί απαθώς λες και κάποιος άλλος διοργανώνει το πρωτάθλημα. Δυστυχώς οι αθλητές της κατηγορίας παρότι έχουν ξεκινήσει την αγωνιστική προετοιμασία τους παραμένουν ανασφάλιστοι καθώς η ΕΟΚ αρνείται να υπογράψει την συμφωνία με την ασφαλιστική εταιρεία που η ίδια έχει συμφωνήσει. Ταυτόχρονα, τρεις ομάδες της κατηγορίας δεν λειτουργούν αγωνιστικά (προπονητής, μεταγραφές) με την Ομοσπονδία να μην παίρνει καμία θέση και να μην ανακοινώνει τι θα συμβεί με τις εν λόγω ομάδες. Θα θέσει επιτέλους κάποια προθεσμία για τις ομάδες ή, θα περιμένουμε την 1η αγωνιστική για να μάθουμε ποιες ομάδες θα κατέβουν τελικά στο πρωτάθλημά; Σε αυτήν την περίπτωση βέβαια θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύ, διότι κάτω από αυτές της συνθήκες δεσμευόμαστε ότι η πρώτη αγωνιστική δεν θα ξεκινήσει ποτέ. Φτάνει λοιπόν η αδιαφορία, φτάνει η ανασφάλεια, φτάνουν τα λόγια που ακούμε τα τελευταία χρόνια την στιγμή που δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα υπέρ του Έλληνα καλαθοσφαιριστή», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ.
Μάλιστα ο ΠΣΑΚ καλεί τα μέλη του σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στα γραφεία του στο Αμαρούσιο Αττικής συγκρότημα ΟΑΚΑ επί της οδού Κηφισίας 37 την 24/09/2009 ημέρα Πέμπτη και ώρα 16.00 με μόνο θέμα ημερήσιας διάταξης. «ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ Α1 & Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου