Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

Επίδειξη δύναμης από τους φιλοξενούμενους στην πρεμιέρα της Α1 ΕΠΣ Ξάνθης.

Πρεμιέρα είχαμε το Σαββατοκύριακο στα δύο πρώτα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης. Η αυλαία άνοιξε το Σάββατο με την Α2 κατηγορία όπου έγιναν έξι αγώνες, με τους γηπεδούχους να έχουν την τιμητική τους με πέντε νίκες έναντι μιας αυτής του Ερ. Αστέρα Σελέρου μέσα στο Δροσερό και 21 συνολικά γκολ.
Αντίθετα στην Α1 την Κυριακή το απόγευμα οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έκαναν αισθητή την παρουσία τους αφού κέρδισαν σε τρία, δύο τελείωσαν ισόπαλα και είχαμε μόλις δύο νίκες γηπεδούχων στους επτά συνολικά αγώνες.

Α1 ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ

Το μεγάλο ντέρμπι της πρεμιέρας στο Κουτσό δεν ανέδειξε νικητή αφού Π. Μελάς και Α.Ε.Π. Ευμοίρου αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 σε έναν αγώνα με πολύ ένταση. Αιτία το πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής στο ξεκίνημα της επανάληψης που είχε σαν αποτέλεσμα να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι αλλά και η προκατάληψη που είχαν οι γηπεδούχοι για την μεγάλη ποινή που επιβλήθηκε στον ποδοσφαιριστή τους Οικονομίδη Σιδέρη από τον προηγούμενο αγώνα του κυπέλου υποστηρίζοντας ότι δεν γράφηκαν σωστά τα γεγονότα στο Φ.Α.
Μπορεί πέρυσι να εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία την προτελευταία αγωνιστική, αλλά φέτος δείχνει και θέλει να επιστρέψει δυναμικά εκεί που ανήκει. Πρόκειται για την Αναγέννηση Θαλασσιάς που μετά την νίκη στο κύπελλο πέρασε θριαμβευτικά μέσα από την νεοφώτιστη Θράκη Συδινής με το επιβλητικό 0-3.
Με το ίδιο σκορ πέρασε μέσα από το Αμοιρείδιο και ο Αστέρας Μαγικού, αφού η νεανική ομάδα της ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ δεν μπόρεσε να αντιδράσει στην εμπειρία των παικτών του Τσουβαλίδη.
Η τρίτη εκτός έδρας νίκη επιτεύχθηκε από τον Άρη Πετεινού που κέρδισε στο ΔΑΚ την Ασπίδα με 0-1. Ένα γκολ που επιτεύχθηκε στο 7΄ και τελικά αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη.
Το σκορ της ημέρας έγινε στον Ζυγό όπου ο Ηρακλής «χτύπησε» με το ρόπαλό του έξι φορές την Θύελλα Μαγγάνων, που προσπαθεί να ανασυνταχθεί ενόψει της συνέχειας.
Η δεύτερη ισοπαλία της ημέρας έγινε στην Μάνδρα όπου ο Ερμής και ο Α.Ο. Βιστωνίδας αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1, με τους φιλοξενούμενους να εκφράζουν παράπονα για τους διαιτητές της συνάντησης.
Τέλος το ντέρμπι των νεοφώτιστων που έγινε στην Χρύσα είχε νικητή τον γηπεδούχο Ατρόμητο με 3-0 επί του Κενταύρου, που στο κύπελλο είχαν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Α2 ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ

Ο Ερ. Αστέρας Σελέρου ήταν η μοναδική ομάδα που έκανε το 2πλό στην πρεμιέρα, έχοντας ταυτόχρονα ένα νέο ρεκόρ, αυτό του πιο γρήγορου γκολ του πρωταθλήματος, που επιτεύχθηκε μόλις στο πέμπτο δευτερόλεπτο. Η ομάδα του Σελέρου έβαλε υποθήκη της νίκης από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκε με 0-3 και το μόνο που άλλαξε στην επανάληψη ήταν τα δύο γκολ των γηπεδούχων που μείωσαν σε 2-3.
Ένα γκολ που αμφισβητήθηκε έντονα από τους φιλοξενούμενους έκρινε την συνάντηση της Διομήδειας, με νικητή τον Δημόκριτο Αβδήρων επί της Ασπίδας Πηγαδίων.
Το σκορ της ημέρας έγινε στους Τοξότες, στον αγώνα των ομάδων που υποβιβάσθηκαν από την μεγάλη κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης. Ο Αετός Τοξοτών κέρδισε με 5-2 την Κεσσάνη Ερασμίου.

Στην Ηλιόπετρα ο Ήλιος μπορεί να μην ανέτειλε πέρυσι στην Σταυρούπολη, όπου έχασε την άνοδο στην Α1 την τελέυταία αγωνιστική, φέτος όμως χρειάστηκε ένα 30λεπτο για να κάμψει την αντίσταση της Δόξας και να την κερδίσει με 3-1, ξεκινώντας ιδανικά το πρωτάθλημα.
Με 10 παίκτες ο Νέστος Κύρνου κέρδισε με 2-1 τον Αετό Γοργόνας που αδικείται από το σκορ βάσει της εικόνας που έδειξε στον αγώνα χάνοντας μάλιστα και πέναλτι στο τέλος του πρώτου μέρους.
Ένα γκολ μόλις στο πρώτο λεπτό έκρινε την συνάντηση του Αυξεντίου με νικητή τον Αετό επί της ΑΕ Κυψέλης που δεν μπόρεσε τουλάχιστον να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΟΡΙΣΘΗΚΑΝ ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Είχαμε πει και από την προηγούμενη έκδοσή μας ότι η κλήρωση της Β΄ φάσης του Κυπέλλου θα πραγματοποιούταν την Τρίτη 15-09-2009 και ώρα 8 μμ στα γραφεία της ΕΠΣ Ξάνθης. Η αρμόδια Επιτροπή όρισε τους αγώνες να διεξαχθούν το Σάββατο 03-10-2009 με ώρα έναρξης την 15:30.
ΕΝΑΡΞΗ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
Η έναρξη του Πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας ορίζεται στις 17-10-2009 και ώρα 16:00 και η έναρξη του Πρωταθλήματος της Γ’ κατηγορίας ορίζεται στις 11-10-2009 και ώρα 11:00.
*** Όσα σωματεία επιθυμούν νε λάβουν μέρος στην κλήρωση ενός νέου αυτοκινήτου μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην Γραμματεία της Ένωσης από 14-18(0912009.
ΠΡΩΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ
Με την υπ΄ αριθ. 01 από 10-09-2009 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣ Ξάνθης αποτελούμενη από τους ΥΦΑΝΙΙΔΗ ΣΑΒΒΑ — Πρόεδρο, ΚΥΡΛΙΔΗ ΑΝΘΙΜΟ και ΤΣΑΤΡΑΛΗ ΦΩΤΙΟ — Μέλη, η οποίο συνεδρίασε στις 10-09-2009 τα γραφεία της Ένωσης προκειμένου να επιληφθεί των Φ/Α της 05/06-09-2009 του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδας κα των τοπικών Πρωταθλημάτων, επιβάλλει στους παρατηρηθέντες ή αποβληθέντες ποδοσφαιριστές τις αντίστοιχες κατά περίπτωση πειθαρχικές κυρώσεις:
Π. ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ ΣΙΔΕΡΗΣ: (5) αγ & 50,00 Ευρώ
ΚΕΣΣΑΝΗ ΕΡΑΣΜΙΟΥ: ΓΚΟΥΡΤΣΑΣ ΓΕΩΡΓ0Σ: (1) αγ. & 10,00 Ευρώ
ΑΤΛΑΣ ΣΕΛΙΝΟΥ : ΣΥΝΙΚΙΩΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ: (3) ον. & 30,00 Ευρώ
ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ: ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ: (1) αγ. & 10,00 Ευρώ
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡ0Υ: ΚΙΑΖΗΜΟΓΛ0Υ ΕΜΡΑΤ: (1) αγ. & 10,00 Ευρώ
ΠΑΣ ΦΙΛΙΩΝ: ΜΟΛΑ ΧΟΥΣΕΙΝ ΜΟΥΡΑΤ: (1) αγ. & 10,00 Ευρώ
ΔΟΞΑ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ: ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ: (3) αγ. & 30,00 Ευρώ
ΑΣΠΙΣ ΠΗΓΑΔΙΩΝ: (Σωματείο): Έγγραφη Επίπληξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου