Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ελέω διαιτησίας η ήττα της Makro Ξάνθη στο Ρέθυμνο με 64-57
Πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή εκτός έδρας εμφάνιση η Makro Ξάνθη, χωρίς όμως να συνοδευτεί και με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το τελικό 64-57 δείχνει τη δυσκολία με την οποία επιτεύχθηκε η νίκη από το Ρέθυμνο, με τους Κρητικούς να αγωνίζονται με 8 παίκτες σε κάθε 10λεπτο, έχοντας τη θερμή υποστήριξη των τριών διαιτητών.
Αποκορύφωμα όλων ότι οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν 24 βολές πετυχαίνοντας τις 15, ενώ οι Ξανθιώτες είχαν μόλις 4/7, 2/3 στην πρώτη περίοδο και 2/4 στην τελευταία. Δηλαδή οι φιλοξενούμενοι σε κανένα 10λεπτο δεν έκαναν χρήση του bonus των βολών - πάνω από τα τέσσερα φάουλ της αντίπαλης ομάδας - όπως οι γηπεδούχοι μιας και οι παίκτες του Νεοκλκή Λεμονίδη τελείωσαν με 26 φάουλ και τα πρώτα …βιολιά, Παναγιωτόπουλος – Χρήστου εκτός με 5 φάουλ στα τελευταία τρία λεπτά, όταν πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ με αντιαθλητικό από το πουθενά.
Για τη διαιτησία των κ.κ. Σταματόπουλου (Βόλου) - Μπίκα (Αττικής) – Σκούτα (Αττικής), τα είπαμε πιο πάνω.
Οι διακυμάνσεις ανά 5λεπτο: 5-9, 11-18, 13-21, 22-28 (ημιχ), 30-38, 39-43, 51-49, 64-57 τελικό.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Καραγιάννης): Κουκάς 15 (3), Κούμουλος 10 (1), Βουκαντίνοφ, Κουπίδης 2, Μαγκούνης 10 (1), Ψαθάς 5, Λάτοβιτς 12 (2), Πασχάλης 10.
ΜΑΚRΟ ΞΑΝΘΗ (Λεμονίδης): Παναγιωτόπουλος 24 (6/10), Χρήστου 14 (2/7), Ιωακειμίδης, Κουκουράβας, Στεφανίδης 2, Γιέλενιτς 2, Αναγνωστόπουλος 10, Μασλαρινός 5 (1/4).
 Το πρόβλημα στην πλάτη που αντιμετώπισε όλη την εβδομάδα ο Στράτος Νησιώτης είχε ως αποτέλεσμα να μην προπονηθεί και γι΄ αυτό δε χρησιμοποιήθηκε.
 Δέκα πέντε Ξανθιώτες φοιτητές που σπουδάζουν στο Ρέθυμνο παρακολούθησαν τη συνάντηση του «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ».
 100άρηδες έγιναν οι Αναγνωστόπουλος και Παναγιωτόπουλος αφού έφτασαν στους 104 & 102 πόντους αντίστοιχα.
ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Οι έδρες είχαν την τιμητική τους και οι γηπεδούχοι φάνηκαν ...αφιλόξενοι στη σημερινή αγωνιστική του πρωταθλήματος, παρότι οι περισσότεροι φιλοξενούμενοι πρόβαλαν σκληρή αντίσταση.
Την ευκαιρία να βρεθεί στην κορυφή της βαθμολογίας της Α2 μπάσκετ των ανδρών είχε το Σάββατο ο ΑΓΟΡ. Οι Κρητικοί επικράτησαν πολύ δύσκολα της Makro Ξάνθης στην έδρα τους, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής (εκκρεμεί η πέμπτη) και εκμεταλλευόμενοι την αναβολή της αναμέτρησης Ηρακλής-Δάφνη, λόγω ότι έχουν προσβληθεί από γρίπη των χοίρων έξι παίκτες του «Γηραιού», βρέθηκαν πρώτοι.
Η Νήαρ Ηστ βρέθηκε αρκετές φορές πίσω στο σκορ, αλλά τελικά έκαμψε την αντίσταση τού ΟΦΗ. Αντίθετα, ο Ίκαρος/Έσπερος δε συνάντησε προβλήματα και επιβλήθηκε «καθαρά» της Δράμας.
Στο Πέραμα έγινε σκληρή μάχη και ο Ερμής κέρδισε στις λεπτομέρειες το Παγκράτι, που παρά τους 31 πόντους του Κακιούζη δεν κατόρθωσε να φύγει με τους βαθμούς της νίκης. Για τους γηπεδούχους η αξία της νίκης είναι τεράστια.
Μοναδική ομάδα που έσπασε την κυριαρχία των γηπεδούχων ήταν ο Αρκαδικός, ο οποίος πέρασε από το Λαγκαδά, σταματώντας έτσι το σερί των δύο νικών που είχε ο Ερμής.
ΑΣΗΜΕΝΙΑ Η ΕΝΟΠΛΩΝ
Τη 2η θέση στο Διεθνές Τουρνουά του SHAPE που διεξήχθη στο Βέλγιο, κατέκτησε η εθνική μας ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού ηττήθηκε στον τελικό της διοργάνωσης από τη Λιθουανία με 90-88. Οι παίκτες του Γιώργου Σκροπολίθα πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις και θα μπορούσαν να πάρουν το χρυσό, εάν ο εκ των κορυφαίων της χθεσινής βραδιάς, Δήμος Φωτίου δεν αστοχούσε στο σουτ τριών πόντων που επιχείρησε 1,4 δευτερόλεπτα πριν από την εκπνοή.
Ο Κώστας Σλούκας ήταν και πάλι ο πολυτιμότερος παίκτης του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ θετική παρουσία είχαν επίσης οι Γκιζόγιαννης και Κουτσογιάννης.
Οι πόντοι της Εθνικής: Γιαννακίδης 10 (1), Σλούκας 17 (2), Γκιζόγιαννης 10 (1), Θέος 4, Λεχούδης 4, Στραγανιώτης 6, Τσιάκας 3, Φωτίου 20 (3), Κουτσογιάννης 12, Αγγελόπουλος 2, Παπαδάκης, Μπένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου