Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Ο Αλέξης ζει…λένε μαθητές και εκπαιδευτικοί της Ξάνθης
Τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου τίμησαν οι μαθητές της Ξάνθης τη Δευτέρα το πρωί με μια ειρηνική πορεία η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Ελευθερίας και κατέληξε στη Νομαρχία Ξάνθης.
Από την πλευρά τους οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης, τίμησαν και εκείνοι την μνήμη του παιδιού που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, με τρίωρη στάση εργασίας που πραγματοποίησαν διαμαρτυρόμενοι για τον χαμό ενός 15χρονου παιδιού.
Πέρασε ένας χρόνος από εκείνο το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου, όταν ένα 15χρονο παιδί, ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια εν ψυχρώ από ειδικό φρουρό, ένα γεγονός που πλήγωσε πραγματικά τους νέους, οι οποίοι ξεσηκώθηκαν και βροντοφώναξαν στις πορείες πως ο Αλέξης ζει και θα ζει για πάντα, τουλάχιστον μέσα στις καρδιές τους.
Ένα χρόνο μετά, αποδεικνύεται πως οι μαθητές δεν ξέχασαν τον συμμαθητή και φίλο τους Αλέξη καθώς οι ήρωες δεν ξεχνιούνται.
Έτσι το πρωί της Δευτέρας οι μαθητές της Ξάνθης τίμησαν την μνήμη του δεκαπεντάχρονου παιδιού με μια ειρηνική πορεία, προκειμένου να φωνάξουν και πάλι για τον άδικο χαμό του.
Η μαθητική πορεία ξεκίνησε από την πλατεία ελευθερίας και μέσω κεντρικών οδών, έφτασε στην αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης και κατέληξε στην Νομαρχία Ξάνθης, όπου και διαλύθηκε ειρηνικά και χωρίς υλικές καταστροφές μιας και οι μαθητές εκείνο που ήθελαν δεν ήταν να καταστρέψουν αλλά να διαμαρτυρηθούν για μια ζωή που χάθηκε ξαφνικά και μάλιστα από έναν αστυνομικό.
Ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ζει και θα ζει πάντα στις καρδιές των ανθρώπων, καθώς την νύχτα της 6ης Δεκεμβρίου, η νέα γενιά θυσιάστηκε στο βωμό ενός κράτους που τρομοκρατεί, καταπατεί και ισοπεδώνει τα όνειρα και τις φωνές των νέων, ενός κράτους που θέλει τους πολίτες του υποχείρια και άβουλα όντα.
Ο Αλέξης βρίσκεται δίπλα μας κάθε μέρα, μέσα στην τάξη, στα οράματά μας, δηλώνουν Συνεργαζόμενες Αριστερές Κινήσεις Εκπαιδευτικών Ξάνθης.
Μας συντροφεύει στους αγώνες μας και αν σήμερα οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου δίνουν δείγματα πολιτικού αμοραλισμού, εμείς συνεχίζουμε να πορευτούμε με τα παραδείγματα της ηθικής και της αξιοπρέπειας.
Με αφορμή όμως τον ένα χρόνο από την δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, οι εκπαιδευτικοί της Ξάνθης, στέλνουν και αυτοί το δικό τους μήνυμα με την τρίωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΟΛΜΕ το πρωί της Δευτέρας τιμώντας το παιδί που χάθηκε άδικα και τελικά η διασκέδασή του μετατράπηκε σε έναν εφιάλτη χωρίς τέλος από τις πορείες και τις φωνές μικρών και μεγάλων, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, για τον άδικο και ξαφνικό θάνατό του.
Η δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Αλέξη σημάδεψε την μνήμη όλων και ειδικότερα των νέων οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους κάθε πόλης, θέλοντας να περάσουν για άλλη μια φορά το μήνυμα της ελευθερίας και του σεβασμού, ευελπιστώντας παράλληλα να μην ξανασυμβεί τέτοιο γεγονός όπως αυτό που πλήγωσε τους νέους αλλά και όλη τη χώρα.

Μ. Αλατζά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου