Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Αδικείται από το 0-1 του Ολυμπιακού η Skoda Ξάνθη Τη θετική παράδοση που έχει απέναντι στη Skoda Ξάνθη διατήρησε και φέτος ο Ολυμπιακός. Με γκολ του Λεονάρντο στο 31' οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν αλώβητοι από τα Πηγάδια (0-1) και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Με σύστημα 4-5-1 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Ματζουράκης δίνοντας μεγάλη έμφαση στη μεσαία γραμμή. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Γκσπούρνινγκ, σέντερ μπακ ο Βάλλας με τον Σταθάκη, αριστερό μπακ ο Τζάγκι, δεξιά ήταν ο Παπαδημητρίου, αμυντικά χαφ οι Κωστούλας και Στρμπα, λίγο πιο μπροστά ο Φαμπιανέσι, στο δεξί άκρο ήταν ο Κιντάνα, αριστερά ο Πόι και στην κορυφή ο Αλ-Σαΐφι.
Με τον αέρα του ανώτερου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός, στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Skoda Ξάνθη, θέλοντας να εξαργυρώσει τη σπουδαία νίκη της περασμένης αγωνιστικής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Με τον Γκαλέτι στο αρχικό σχήμα, οι Πειραιώτες κατάφεραν να επιβληθούν των γηπεδούχων, χάνοντας στο 18ο λεπτό σπουδαία ευκαιρία με τον Όσκαρ για να ανοίξουν το σκορ.
Η απάντηση της Skoda Ξάνθης ήρθε στο 29΄ με την ευκαιρία του Σταθάκη, λίγο αργότερα, όμως, και συγκεκριμένα στο 31ο λεπτό ο Ολυμπιακός μετουσίωσε την ανωτερότητά του με το τέρμα του Λεονάρντο.
Το γκολ αυτό έριξε ψυχολογικά την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη, η οποία παρατάχθηκε με σκοπό να κρατήσει τους αντιπάλους μακριά από την εστία του Γκσπούρνινγκ και να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις. Ο συγκεκριμένος τρόπος παιχνιδιού δε βγήκε στο χορτάρι με αποτέλεσμα η Skoda Ξάνθη να δυσκολεύεται να απειλήσει τους φιλοξενούμενους.
Ακόμα και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όταν οι παίκτες της Skoda μπήκαν στο γήπεδο με διάθεση να δημιουργήσουν και να πιέσουν τους πρωταθλητές Ελλάδας, η μεγάλη ευκαιρία δεν ήρθε παρά τις προσπάθειες. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ, ειδικά στην ευκαιρία του Γκαλέτι στο 64’, κυρίως γιατί έδωσαν χώρο στη Skoda Ξάνθη και έψαξαν τις αντεπιθέσεις για να καθαρίσουν τη νίκη.
Στα υπόλοιπα λεπτά ο Γιάννης Ματζουράκης έριξε στον αγώνα και τον Λουτσιάνο ευελπιστώντας σε μια καλή φάση από τον Βραζιλιάνο, κάτι που πέτυχε στο 84ο λεπτό όταν έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Μαρτσελίνιο, αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από το δοκάρι του Νικοπολίδη.
Στις καθυστερήσεις ο Λουτσιάνο είχε την ευκαιρία να πετύχει το δεύτερο γκολ για την ομάδα του και να βάλει τέλος στις όποιες ελπίδες των γηπεδούχων, αλλά το πλασέ του ήταν αδύναμο και δεν ανησύχησε τον Αυστριακό γκολκίπερ της Skoda Ξάνθης.
Η Skoda Ξάνθη δεν μπόρεσε να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Πέταξε στα σκουπίδια ένα ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο, αν και βελτιώθηκε, δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση.
ΦΑΣΕΙΣ - ΓΚΟΛ
18ο λεπτό: Ο Μαρέσκα με κάθετη πάσα έβγαλε τον Όσκαρ απέναντι από τον Γκσπούρνινγκ, ο πορτιέρο των γηπεδούχων απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Ισπανού.
29ο λεπτό: Μετά από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στην άμυνα του Ολυμπιακού η μπάλα έφτασε στα πόδια του Σταθάκη με το νεαρό αμυντικό να κάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Νικοπολίδης στη σωστή θέση δεν αιφνιδιάστηκε.
31ο λεπτό: Ο Μήτρογλου από δεξιά έκανε την παράλληλη μπαλιά και ο επερχόμενος Λεονάρντο με προβολή έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γκσπούρνινγκ.
34ο λεπτό: Ευκαιρία για το 0-2 με τον Γκαλέτι, αλλά το σουτ του Αργεντίνου από κοντά πέρασε ψηλά άουτ!
64ο λεπτό: Στην αντεπίθεση από τα δεξιά ο Γκαλέτι, μπήκε στην περιοχή, αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γκσπούρνινγκ.
84ο λεπτό: Μοναδική ευκαιρία για τη Skoda Ξάνθη! Κάθετη πάσα του Λουτσιάνο στον Μαρτσελίνιο, ο οποίος από κοντά στέλνει με πλασέ την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Νικοπολίδη.
93ο λεπτό: Στην αντεπίθεση ο Γκαλέτι, αλλά το πλασέ του δεν ανησυχεί τον Γκσπούρνινγκ.
Καλή ήταν η διαιτησία του Μιχάλη Κουκουλάκη από το Ηράκλειο. Έδειξε κίτρινη κάρτα στους Αλ Σαϊφι, Κιντάνα, Λέιτε, Στρμπα και Λεονάρντο, Παπαδόπουλο, Γκαλέτι, Γκαλίτσιο, Μαρέσκα.
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
SKODA ΞΑΝΘΗ (Ματζουράκης): Γκσπούρνινγκ, Πόι, Κιντάνα, Βάλλας, Κωστούλας, Φαμπιανέζι (58΄ Φλίσκας), Παπαδημητρίου, Σταθάκης, Τζάγκι, Στρμπα (79΄ Λουτσιάνο), Αλσαϊφι (58΄ Μαρσελίνιο).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζίκο): Νικοπολίδης, Ραούλ Μπράβο, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι, Μήτρογλου (90΄+3 Κατσικογιάννης), Όσκαρ (79΄ Πάντος), Λεονάρντο (66΄ Ντομί).
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο Γιάννης Ματζουράκης εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ξαφνιασμένος από την καθολική επικράτηση της ομάδας του στο δεύτερο ημίχρονο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, αλλά και προβληματισμένος που η Skoda Ξάνθη δεν μπορεί να σκοράρει εύκολα.
«Ήταν δύο ξεχωριστά ημίχρονα στον αγώνα. Μου έκανε εντύπωση που επικρατήσαμε κατά κράτος στο δεύτερο. Το θέμα είναι ότι πρέπει να δουλέψουμε στο γκολ, γιατί εμφανίζουμε δυστοκία και χωρίς να σκοράρουμε δεν πρόκειται να νικάμε. Παρόλα αυτά η αλήθεια είναι ότι αντιδράσαμε καλά μετά το τέρμα που δεχτήκαμε και θα μπορούσαμε να ισοφαρίσουμε», τόνισε ο Ματζουράκης.
Αναφορικά με τη βαθμολογική συγκομιδή της Skoda Ξάνθης, που είναι αρκετά χειρότερη σε σχέση με πέρυσι στο ίδιο σημείο του πρωταθλήματος, ο «Ρουμάνος» δεν έδειξε να ανησυχεί: «Είναι διαφορετικό το πρωτάθλημα σε σχέση με πέρυσι. Εφέτος όσους βαθμούς απέχεις από τη ζώνη του υποβιβασμού, τους ίδιους απέχεις και από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη».
Σπύρος Βάλλας: «Εμείς προσπαθήσαμε να πάρουμε το αποτέλεσμα, δεν μπήκαμε δυνατά στο πρώτο ημίχρονο αλλά μαζί με τον προπονητή που μιλήσαμε είπαμε να μπούμε πιο δυνατά και να πιέσουμε ψηλά τον Ολυμπιακό στην επανάληψη. Αλλά για ακόμη μια φορά μας έλλειψε το γκολ. Εκεί έχουμε το πρόβλημα φέτος».
Σταύρος Σταθάκης: «Είχαμε μπει στο παιχνίδι για να κερδίσουμε σήμερα, δυστυχώς χάσαμε και το γκολ το δεχτήκαμε από δικά μας λάθη. Προσπαθήσαμε να γυρίσουμε το παιχνίδι παρότι είχαμε τον αέρα υπέρ μας αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Κρατάμε την εμφάνιση και συνεχίζουμε να προσπαθούμε να ανέβουμε βαθμολογικά».
ΚΑΙ Ο ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ
Μετά από πολύ καιρό ο Χρήστος Πανόπουλος βρέθηκε στα Πηγάδια και παρακολούθησε την αναμέτρηση της Skoda Ξάνθης με τον Ολυμπιακό. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε καιρό να δώσει το «παρών» σε εντός έδρας παιχνίδι της ομάδας. Η παρουσία του στο ματς μπορεί να μην έφερε γούρι ως προς το τελικό αποτέλεσμα για την ομάδα του, όμως ενδιαφέρον έχει το ότι μετά τον αγώνα είχε σειρά συναντήσεων με τους συνεργάτες του για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ομάδας και φυσικά τα μεταγραφικά. Ο κ. Πανόπουλος συνομίλησε με τους κ.κ. Πιαλόγλου, Κασναφέρη και Κωνσταντινίδη, όπως και με τον προπονητή Γιάννη Ματζουράκη και όπως φαίνεται η ομάδα θα κινηθεί δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι. Τη βδομάδα που διανύουμε είναι πολύ πιθανό να «σκάσει» μεταγραφή, καθώς ήδη έχουν ξεκινήσει επαφές. Προτεραιότητα της διοίκησης αυτή τη στιγμή είναι η ενίσχυση στην επίθεση. Άλλωστε, αυτό φάνηκε και στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ότι υπάρχει πρόβλημα στο εύκολο γκολ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποκτηθούν και δύο επιθετικοί.
Προφανώς, προς αποχώρηση οδεύουν οι Βακουφτσής και Στίβαρ, που είναι επιθετικοί αλλά δεν υπολογίζονται, όπως φαίνεται, από τον Ματζουράκη.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Ρεπό επέλεξε να δώσει ο Γιάννης Μαντζουράκης στους ποδοσφαιριστές του μετά τον αγώνα με τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ. Έναν αγώνα όπου πέρα από τη στενοχώρια για το ατυχές αποτέλεσμα και την ικανοποίηση για την εμφάνιση του δεύτερου ημιχρόνου δημιούργησε και αγωνιστικά προβλήματα μετά τη συμπλήρωση καρτών από τους Κιντάνα (7) και Στρμπα (4).
Το τεχνικό team επέλεξε να εκτίσουν τις ποινές τους οι ανωτέρω ποδοσφαιριστές στα εξής παιχνίδια: Ο Αργεντίνος με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό και ο Σλοβάκος με τα Γιάννενα.
Τέλος για τη Γερμάνια αναχώρησαν τη Δευτέρα ο team manager της ομάδας Γιώργος Κασναφέρης και ο υπεύθυνος scouting Κώστας Κωνσταντινίδης φιλοξενούμενοι της Άιντραχτ Φραγκφούρτης.
ΤΟ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΦΙΛΙΚΟ
Ο Έρμης Μάνδρας, που αγωνίζεται στην Α1 ΕΠΣ Ξάνθης και είχε ρεπό την Κυριακή στο αντίστοιχο πρωτάθλημα που συμμετέχει, ήταν η ομάδα που αντιμετώπισε σε φιλικό η Skoda Ξάνθη τη Δευτέρα το μεσημέρι.
Στο φιλικό πήραν μέρος όλοι οι παίκτες, εκτός αυτών που ξεκίνησαν ως βασικοί στον αγώνα με τον Ολυμπιακό και οι οποίοι ακολούθησαν πρόγραμμα προπόνησης σε χαμηλούς ρυθμούς.
ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ
Στην Ξάνθη βρίσκεται από την Κυριακή το βράδυ, ο 23χρονος φορ από την Ακτή Ελεφαντοστού Φρανσουά Ζοκό, ο οποίος αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Τουρκία και την Χατσετέπε Σπόρτ που υποβιβάστηκε στη δεύτερη κατηγορία, ενώ στο παρελθόν φόρεσε τη φανέλα της Μονς (2006-2008) με 55 συμμετοχές και 12 γκολ, της Λαβάλ (2004-2006) με 60 συμμετοχές και 9 γκολ και της Νανσί από το 2001 έως το 2004 με 71 συμμετοχές και 8 γκολ.
Ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας της Ακτής Ελεφαντοστού U-20 και αγωνίστηκε το 2003 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων, μαζί με τον Αρούνα Κονέ της Σεβίλλης στην επίθεση.
ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ
Δύο νίκες ήταν ο απολογισμός για τις ομάδες Εφήβων και Νέων της Skoda Ξάνθης στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Super League.
Στις έντεκα το πρωί του Σαββάτου οι Έφηβοι κέρδισαν με 4-0 τη Νέα Καβάλα και στις δύο το μεσημέρι οι Νέοι με γκολ του Φαχιρίδη μόλις στο 3ο λεπτό με 1-0 τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

ΑΡΩΜΑ ΑΜΕΡΙΚΗΣ Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει τις Αργεντινή, Νιγηρία και Νότιο Κορέα στο 2ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 μετά την κλήρωση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στο Κέιπ Τάουν.
Τα πάντα φυσικά θυμίζουν ΗΠΑ 1994, καθώς ο όμιλος είναι κατά τα 3/4 ίδιος με Ελλάδα, Αργεντινή και Νιγηρία, ενώ η Νότιος Κορέα «αντικαθιστά» τη Βουλγαρία.
Σε περίπτωση που η Ελλάδα καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση, τότε θα αντιμετωπίσει τον 1ο ή το 2ο του 1ου ομίλου, ανάλογα με το αν έχει κατακτήσει την 1η ή 2η θέση στον όμιλό της.
Το εναρκτήριο ματς του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 θα γίνει στις 11 Ιουνίου (17:30) ανάμεσα στη Ν. Αφρική και το Μεξικό στο Soccer Stadium του Γιοχάνεσμπουργκ.
Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ότο Ρεχάγκελ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις για την κλήρωση της Εθνικής στο 2ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010: «Έχουν περάσει πολλά χρόνια από το 1994 και δεν υπάρχει σχέση με αυτή τη διοργάνωση. Έχουμε μπροστά μας μισό χρόνο για προετοιμασία και θέλουμε να είναι υγιείς όλοι οι παίκτες μας. Τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο. Η Αργεντινή είναι το απόλυτο φαβορί του ομίλου. Στο πρώτο ματς με τη Ν. Κορέα μπορούμε ν΄ ανταπεξέλθουμε, ενώ δεν πρέπει να υποτιμάμε τη Νιγηρία, η οποία αγωνίζεται στην Αφρική. Μπορούμε να περάσουμε στην επόμενη φάση εάν έχουμε όλους τους παίκτες στη διάθεσή μας και παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Χαίρομαι που προκριθήκαμε στο Μουντιάλ, δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά για την Ελλάδα. Και οι παίκτες είναι χαρούμενοι και είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσουν όλα. Εδώ είναι η αφρόκρεμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και η Ελλάδα θα βρίσκεται για αρκετό καιρό στο επίκεντρο».
Το πρόγραμμα του Ομίλου
12 Ιουνίου (Γιοχάνεσμπουργκ):
Αργεντινή – Νιγηρία
12 Ιουνίου (Πορτ Ελίζαμπεθ):
Δημοκρατία Κορέας – Ελλάδα 16:00
17 Ιουνίου (Μπλουμφοντέν):
Ελλάδα – Νιγηρία 16:00
17 Ιουνίου (Γιοχάνεσμπουργκ):
Αργεντινή – Δημοκρατία Κορέας
22 Ιουνίου (Ντέρμπαν):
Νιγηρία – Δημοκρατία Κορέας
22 Ιουνίου (Πολοκουάνε):
Ελλάδα – Αργεντινή 20:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου