Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2009

Αποσπάστηκαν οι πρωτοπόροι των τεσσάρων πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ξάνθης
Πλήρη αγωνιστική και στις τέσσερις κατηγορίες των πρωταθλημάτων είχαμε το Σαββατοκύριακο.
Στις τρεις το μεσημέρι του Σαββάτου έγινε η δωδέκατη αγωνιστική της Α2 όπου η ισοπαλία στο Σέλερο έφερε ανακατατάξεις στην κορυφή με μεγάλους κερδισμένους τον πρωτοπόρο Αετό Τοξοτών που ξέφυγε κατά πέντε βαθμούς από το δεύτερο κερδισμένο της αγωνιστικής, Κεραυνό Λευκόπετρας, που έπιασε στη δεύτερη θέση τον Ερυθρό Αστέρα Σελέρου.
Την ίδια ώρα είχαμε τρεις αγώνες της όγδοης αγωνιστικής της Β΄ ΕΠΣ, όπου στο Άβατο γινόταν το τρίτο φετινό ντέρμπι κορυφής, με τον Άρη που υποδεχόταν τον Άτλα Σελίνου, ενώ αναβλήθηκε η συνάντηση της Κοτύλης μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και του Ορφέα 2005, για κοινωνικό γεγονός των γηπεδούχων.
Την Κυριακή το πρωί γίνεται η όγδοη και προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου της Γ΄ ΕΠΣ και το απόγευμα της Κυριακής στις τρεις έχουμε τη δωδέκατη αγωνιστική της Α1 με την πρωτοπόρο Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου να αγωνίζεται στο Μαγικό, όπως επίσης και η δεύτερη Αναγέννησης Θαλασσιάς στη Φελώνη.
Α1 ΕΠΣ:
ΑΕΠ Ευμοίρου **** Αστέρων
Η Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου ήταν διπλά κερδισμένη στη δωδέκατη αγωνιστική της Α1 ΕΠΣ Ξάνθης, αφού πέρασε με θρίαμβο μέσα από το Μαγικό και σε συνδυασμό με την εκτός έδρας ήττα της Αναγέννησης Θαλασσιάς λίγα χιλιόμετρα μακρύτερα (Φελώνη) αύξησε τη διαφορά από τη δεύτερη θέση σε τέσσερις βαθμούς. Σημαντικές νίκες για τη συνέχεια πέτυχαν η ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ που ήταν η πρώτη στο πρωτάθλημα, ο Ηρακλής Ν. Ζυγού και η Βιστωνίδα ενώ ένας αγώνας έληξε ισόπαλος αυτός του ΔΑΚ.
ΣΕ ΘΡΙΑΜΒΟ εξελίχθηκε η αναμέτρηση του Μαγικού για την ΑΕΠ Ευμοίρου που κατάφερε να ανατρέψει όλα τα εις βάρος της γεγονότα και να κερδίσει με 1-2. Ο αγώνας ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για τους πρωτοπόρους αφού στο 5ο λεπτό οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι και αποβολή παίκτη των φιλοξενούμενων. Ο τερματοφύλακας που ανέλαβε να το εκτελέσει έστειλε την μπάλα άουτ χάνοντας μοναδική ευκαιρία να προηγηθεί ο Αστέρας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η εξέλιξη αυτή φάνηκε να επηρεάζει τους παίκτες του Αστέρα που είδαν σε 5λεπτο (30΄- 35΄) να βρίσκονται πίσω στο σκορ με 0-2 με γκολ του πρώτου σκόρερ Γιώργου Βασιλειάδη και του Ταχτσίδη. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν στην επανάληψη μείωσαν σε 1-2 στο ξεκίνημα χωρίς όμως συνέχεια μένοντας για άλλη μία αγωνιστική χωρίς νίκη στο Μαγικό.
ΕΠΑΝΗΛΘΕ στις νίκες η Βιστωνίδα που κέρδισε τη δεύτερη Αναγέννηση Θαλασσιάς στη Φελώνη και έμεινε κοντά στην κορυφή. Οι νικητές προηγήθηκαν με 2-0 αλλά οι φιλοξενούμενοι με πολύ καλή παρουσία στην επανάληψη μείωσαν και ζήτησαν την ισοφάριση, αλλά στάθηκαν άτυχοι.
ΔΕΥΤΕΡΗ εντός έδρας νίκη για τον Άρη Πετεινού που κέρδισε πιο εύκολα από ότι θα περίμενε τη Θράκη Συδινής που στο παιχνίδι αυτό η ομάδα του Πάρη Πραφτσιώτη βρέθηκε μακριά από τον καλό της εαυτό. Η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη έχει την ευκαιρία την Κυριακή στο Εύμοιρο να ψαλιδίσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά των πέντε βαθμών που την χωρίζει από την κορυφή.
ΔΕΥΤΕΡΗ νίκη για τον Ηρακλή Ν. Ζυγού που την πέτυχε σε βάρος του Π. Μελά Κουτσού μετά από τρεις μήνες, αφού η προηγούμενη ήταν στην πρεμιέρα απέναντι στην αδύναμη Θύελλα Μαγγάνων. Ο Σίμος Καλπάκης ξόρκισε το κακό πετυχαίνοντας το μοναδικό γκολ που έκρινε την συνάντηση, δίνοντας βαθιά ανάσα στην ομάδα του για τη δύσκολη συνέχεια.
Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ισοπαλία της αγωνιστικής σημειώθηκε στο ΔΑΚ όπου η Ασπίδα και ο Ατρόμητος Χρύσας διασταύρωσαν τα ξίφη τους με το τελικό αποτέλεσμα να φαντάζει δίκαιο. Όλα έγιναν στο πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν αλλά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο τελευταίο λεπτό και παρά την υπεροχή των παικτών του Παναγιώτη Καμαράκη τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τέλος.
ΜΕ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ διαρκείας στην επανάληψη ο Κένταυρος έκαμψε την αντίσταση της Θύελλας Μαγγάνων και πέρασε με 3η αποκτώντας τρεις βαθμούς διαφορά από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ τέσσερεις ισοπαλίες η ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ γεύτηκε τη χαρά της πρώτης νίκης. Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι που έγινε στο Αμοιρίδειο κέρδισε την Κεντητή με 4-2 βάζοντάς την σε περιπέτειες αφού εκτός της ήττας έχασε και τον καλύτερό της παίκτη Παλατήν Γκικοκάν που αποβλήθηκε λίγο πριν το τέλος του ημιχρόνου. Έτσι το 2-2 του πρώτου μέρους έγινε 4-2 και πλέον η νεανική ομάδα μένει ζωντανή στην υπόθεση παραμονή.
Το ντέρμπι του Ευμοίρου ξεχωρίζει από τα παιχνίδια της 13ης αγωνιστικής, που θα διεξαχθεί την Κυριακή στις 15:00. Η ΑΕΠ υποδέχεται τον Άρη Πετεινού και με νίκη κάνει το πιο σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνάντηση του Κουτσού όπου ο Π. Μελάς υποδέχεται τη Βιστωνίδα, ενώ και οι υπόλοιποι αγώνες έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες.
Α2 ΕΠΣ:
ΔΕΚΑ ΜΕ ΤΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΕΤΟ
Ο πρωτοπόρος Αετός Τοξοτών ήταν και πάλι κερδισμένος της αγωνιστικής, αφού με τον περίπατό του επί του συνονόματου του Αυξεντίου ξέφυγε πέντε βαθμούς από τη δεύτερη θέση που κατέχουν ο Κεραυνός Λευκόπετρας και ο Ερ. Αστέρας Σελέρου και έξι από άλλες τρεις ομάδες. Στα αρνητικά η νέα ήττα της Ασπίδας Πηγαδίων.
ΧΩΡΙΣ να ιδρώσει ο Αετός Τοξοτών πρόσθεσε στο ενεργητικό του αλλά μία νίκη και μάλιστα με το ευρύ 10-0. Βέβαια σ΄ αυτό συνετέλεσε και η ομάδα του Αυξεντίου αφού παρουσιάστηκε στον αγώνα με μόλις εννιά παίκτες.
ΜΙΑ ΙΣΟΠΑΛΙΑ σημειώθηκε αλλά ήταν αρκετή να φέρει συνωστισμό από την 2η έως και την 6η θέση. Στο Σέλερο ο Ερ. Αστέρας αναδείχθηκε ισόπαλος με το Δημόκριτο Αβδήρων, με τους φιλοξενούμενους να μην τα καταφέρνουν με παίκτη παραπάνω δεχόμενοι την ισοφάριση.
ΕΝΑΣ παίκτης μπορεί να κάνει τη διαφορά; Βέβαια όταν μιλάμε για τον Τάσο Αβραμίδη, που οδήγησε την ομάδα του στη νέα νίκη, αφού κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το μοναδικό γκολ στο Εράσμιο που το πέτυχε ο ίδιος, καλύπτοντας ταυτόχρονα τις όποιες ελλείψεις βασικών συμπαικτών του.
ΑΠΟ ΤΟ πρώτο ημίχρονο τελείωσε η συνάντηση της Σταυρούπολης όπου ο Φίλιππος Δροσερού πετυχαίνοντας και τα τρία γκολ στο πρώτο 45λεπτο έδειξε τις διαθέσεις του και η νίκη ήρθε σχετικά εύκολα.
ΕΚΑΝΕ και πάλι την αρνητική έκπληξη η Ασπίδα Πηγαδίων που έχασε και στη Λεύκη από την ΑΕΚ Κυψέλης που με το γνωστό τρόπο όλοι πίσω και ο Καραγιαννίδης μπροστά παραβίασε τρεις φορές την εστία του Καφετζόπουλου και ανέβηκε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΠΕΤΡΑ ο Νέστος Κύρνου ήταν ο νικητής του ντέρμπι απέναντι στο γηπεδούχο Ήλιο, σε έναν αγώνα με εντάσεις, διακοπή και δύο αποβολές ενός τακτικού παίκτη και ενός αναπληρωματικού από κάθε ομάδα.
Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής, το ερχόμενο Σάββατο ο πρωτοπόρος Αετός έχει δύσκολη έξοδο στην Ηλιόπετρα ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνάντηση στα Πηγάδια.
Β΄ ΕΠΣ:
Ο ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΤΕΡΜΠΙ
Και πάλι τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει ο Άρης Αβάτου αφού ήταν ο νικητής και του δεύτερου ντέρμπι κορυφής. Με τη μόνη διαφορά ότι τώρα αγωνίστηκε στην έδρα του και όλα τα γκολ τα πέτυχε στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι με τη νίκη τους, υποχρέωσαν τον Άτλα Σελίνου όχι μόνο να βρεθεί στη δεύτερη θέση αλλά να αποκτήσει συγκάτοικο τον ΠΑΣ Φιλίων που πήρε τους βαθμούς της νίκης χωρίς αγώνα από το Ορφανό.
ΜΟΝΟ ΓΙΑ ένα ημίχρονο ήταν ντέρμπι το παιχνίδι του Αβάτου. Η επιστροφή του Πάρη Σερνισλίδη ήταν καταλυτική στο να πετύχει η ομάδα του την 7η φετινή νίκη επί ενός αντιπάλου που έχει τους ίδιους στόχους.
ΗΤΑΝ καλύτερη η Σμίνθη αλλά άργησε να το επιβεβαιώσει. Μόλις πέτυχε το πρώτο γκολ στο 40΄ ήρθε η κατάρρευση για την Ελπίδα Σουνίου που δέχθηκε αλλά τρία γκολ στην επανάληψη για το τελικό 4-0.
ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ νίκες γηπεδούχων της ημέρας, έσπασε η μοναδική ισοπαλία που επιτεύχθηκε στο Μυρωδάτο μεταξύ της Δόξας και της Δήμητρας Δαφνώνα, από το πρώτο ημίχρονο. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 1-0 και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1.
Μπορεί την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου ο Άρης Αβάτου να υποδέχεται την Κοτύλη, όμως το περσινό στραπάτσο σε καμιά περίπτωση δε θέλουν να επαναληφθεί στο Άβατο.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1. Άρης Αβάτου 21β., 2. ΠΑΣ Φιλίων 18β., 3. Άτλας Σελίνου 18β,
4. Ορφέας 2005 15.
Γ΄ ΕΠΣ:
ΣΕ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ Ο ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΑΜΙΣΣΟΥ
Η ήττα του Π. Κατραμίου στη Νεάπολη από τον Κόσυνθο, έδωσε τη δυνατότητα στον Ορφέα Ν. Αμισσού να ξεφύγει τέσσερις βαθμούς από το δεύτερο Εθνικό Κιμμερίων που με την νίκη του βρέθηκε μόνος δεύτερος.
ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ ο Κόσυνθος πέτυχε την πρώτη εντός έδρας νίκη και βλέπει με μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Το τελικό 3-1 γράφτηκε στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα με τους νικητές πολύ καλύτερους να παίρνουν τη νίκη αν και στο 90ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν σε 2-2 όταν ο Νο4 απέτυχε σε κενή εστία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
ΑΛΛΗ μία δύσκολη αποστολή ξεπέρασε ανώδυνα ο Ορφέας Ν. Αμισσού αφού ξεπέρασε και το εμπόδιο των Σημάντρων πετυχαίνοντας δύο γκολ στην επανάληψη.
ΣΥΝΕΧΙΣΕ την ανοδική του πορεία ο Εθνικός Κιμμερίων που πέρασε πολύ εύκολα με 1-3 από την Πάχνη.
ΤΕΛΟΣ σε πρωινό περίπατο εξελίχθηκε ο αγώνας στο Π. Κατράμιο με το Σαμακώβ να φιλοδωρεί με 8-0 τον νεανικό και αδύναμο Φίλιππο 2005.
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1. Ορφέας Ν. Αμισσού 19β., 2. Εθνικός Κιμμερίων 15β., 3. Π. Κατράμιο 13β., 4. Σήμαντρα 12β., 5. Κόσυνθος 2005 12β., 6. Ολυμπιακός Λ. 12β., 7. Σαμακώβ 12β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου