Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Παραμένει το απόλυτο … αφεντικό στην περιοχή η Skoda Ξάνθη
Μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση η Skoda Ξάνθη κατάφερε να πετύχει την 3η της νίκη στο πρωτάθλημα επί της Καβάλας και να ατενίζει πλέον την συνέχεια με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει με 2-1 διατηρώντας την προϊστορία που έχει με την ομάδα της Καβάλας που δεν έχει πάρει στις μέχρι σήμερα αναμετρήσεις τους ούτε ένα βαθμό. Παράλληλα επιβεβαίωσε την ανωτερότητα της αφού παραμένει το …αφεντικό στις αναμετρήσεις με Πανθρακικό και Ν. Καβάλα.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε για την Skoda Ξάνθη ουσιαστικά χωρίς αλλαγές όσον αφορά την προηγούμενη συνάντηση με την Λάρισα καθώς μόνο ο Λουτσιάνο πήρε την θέση του Φαμπιανέζι. Από την άλλη πλευρά η Καβάλα με τον αέρα του 2-2 επί του Παναθηναϊκού αλλά και με τις πολύ καλές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα είχε την συμπαράσταση περίπου 600 φιλάθλων της.
Οι γηπεδούχοι από τα πρώτα λεπτά είχαν την κυκλοφορία της μπάλας και δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις ώστε να φτάσουν με απειλητικές διαθέσεις μπροστά από την εστία του Κάλατς, αλλά την τελευταία στιγμή οι ποδοσφαιριστές της Skoda Ξάνθη δεν είχαν το καθαρό μυαλό ώστε να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Πάντως όσες φορές χρειάστηκε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων έδειξε την κλάση του όπως στην απόκρουση στο σουτ του Λουτσιάνο στο 18΄ λεπτό.
Οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη ουσιαστικά έξοδό τους από την άμυνα ευτύχησαν να προηγηθούν στο 36΄ λεπτό. Στην φάση αυτή ο Πόι δεν κατάλαβε ότι ο διαιτητής Σταθόπουλος άφησε πλεονέκτημα σε φάουλ πάνω στον Λουτσιάνο, γύρισε την μπάλα πίσω, οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν την κατοχή της και ο Ιωάννου με εξαιρετικό τελείωμα στην αντεπίθεση έκανε το 1-0 κόντρα στην ροή του αγώνα.
Παρά το εις βάρος της σκορ η Skoda Ξάνθη βρήκε τις δυνάμεις για να αντιδράσει και αφού έχασε μια ευκαιρία στο 51΄λεπτό με τον Μαρσελίνιο κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Στρμπα με την συμπλήρωση μιας ώρα αγώνα. Ο Μαρσελίνιο αφού έπαιξε το 1-2 με τον Πόι σούταρε πάνω στον Κάλατς, πήρε το ριμπάουντ και με σέντρα βρήκε τον Στρμπα που με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσια. Αυτό ήταν το 2ο γκολ του Σλοβάκου διεθνή.
Στο 64΄ λεπτό ο Ντικρόκ δέχτηκε την κόκκινη κάρτα για χτύπημα στον Μαρσελίνιο αλλά οκτώ λεπτά αργότερα τον ακολούθησε στα αποδυτήρια και ο Γιάννης Παπαδημητρίου δεχόμενος δύο κίτρινες κάρτες.
Στο 74΄ λεπτό ο Πόι ανατράπηκε από τον Θεοδωρέλλη μέσα στην μεγάλη περιοχή με τον διαιτητή Σταθόπουλου να δείχνει πέναλτι. Ο Λουτσιάνο που ανέλαβε να το εκτελέσει είδε τον Κάλατς να αποκρούει και να στέλνει την μπάλα κόρνερ.
Η πίεση της Skoda Ξάνθη άρχισε να γίνεται ακόμη μεγαλύτερη και το γκολ της νίκης σημείωσε ο Βάλλας, μετά από κόρνερ του Μαρσελίνιο και γύρισμα του Στίβαρ. Μια φάση που σημειώθηκε στο 86΄ λεπτό.
ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Παρά την ψυχρολουσία του 0-1, η Skoda Ξάνθη δεν το έβαλε κάτω, βρήκε το ψυχικό σθένος και ανέτρεψε το αποτέλεσμα. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε η επιθετική διάθεση που έδειξαν οι γηπεδούχοι από την αρχή του αγώνα.
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
Η λύση ήρθε από την άμυνα. Ο Σπύρος Βάλλας τα πήγε καλά και στο επιθετικό κομμάτι, αφού το γκολ του έκρινε το ματς και χάρισε στην ομάδα του τη νίκη.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Με λάθη ήταν η διαιτησία του Πατρινού Σταθόπουλου που είχε βοηθούς τους Σαραϊδάρη, Γούκο. Κιτρίνισε τους Βάλλα, Παπαδημητρίου και Ντουγκλάο, Κάλατς, Ντομπρασίνοβιτς, ενώ απέβαλε τον αρχηγό της Skoda Ξάνθη με δεύτερη κίτρινη και τον Ντικρόκ με απευθείας κόκκινη.
Μπορεί να μην έχουν καλές αναμνήσεις οι Ξανθιώτες από τον εν λόγω ρέφερι, όμως όπως και στον αγώνα κυπέλλου με την ΑΕΚ έτσι και την Κυριακή η Skoda Ξάνθη κέρδισε με ανατροπή και με το ίδιο σκορ 2-1.
Οι συνθέσεις
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Βάλλας, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Τζάγκι, Φλίσκας, Στρμπα, Κιντάνα (89΄ Βασιλακάκης), Πόι (78΄ Σταθάκης), Μαρσελίνιο, Λουτσιάνο (78΄ Στίβαρ).
ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ: Κάλατς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντουγκλάο, Ψωμάς (44΄ Θεοδωρέλλης), Ντικρόκ, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα, Ονουάτσι (80΄ Λάκης), Ιωάννου, Ρινκόν (67΄ Μεντί).
ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Δίκαιο χαρακτήρισαν το αποτέλεσμα στα Πηγάδια τόσο ο Γιάννης Μαντζουράκης, όσο και ο Γιάννης Παπακώστας.
Γιάννης Ματζουράκης: «Ξεκινήσαμε το ματς πολύ δυνατά όμως εξαιτίας ενός λάθους του διαιτητή μείναμε πίσω στο σκορ. Θα ήταν κρίμα αν χάναμε την αναμέτρηση, αφού και στα 90 λεπτά ήμασταν καλύτεροι των αντιπάλων μας. Το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο και η νίκη να ερχόταν ακόμη πιο άνετα. Η νίκη επί της Καβάλας ήταν μία τονωτική ένεση για μας και σίγουρα θα μας βοηθήσει. Τα παιδιά πάντως, δείχνουν ότι έχουν ψυχή και μπορούν να τα βγάλουν πέρα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες» τόνισε ο τεχνικός της Skoda Ξάνθης.Από την πλευρά του ο Γιάννης Παπακώστας παραδέχθηκε ότι η Καβάλα έκανε την χειρότερη εμφάνιση της στο πρωτάθλημα: «Σήμερα κάναμε την χειρότερη μας εμφάνιση στο πρωτάθλημα και όπως ήταν λογικό ηττηθήκαμε από την καλύτερη Skoda Ξάνθη. Πρέπει να ψάξουμε να βρούμε τι φταίει και είχαμε τέτοια απόδοση. Και το χειρότερο ήταν ότι αυτή η εμφάνιση ήρθε ξαφνικά χωρίς δικαιολογίες. Θεωρώ ότι κορυφαίος παίκτης μας για σήμερα ήταν ο Κάλατς. Συγχαρητήρια στους γηπεδούχους». Γιάννης Παπαδημητρίου: «Η αποβολή μου ήταν πέρα για πέρα δίκαιη. Ευτυχώς που δεν στάθηκε η αιτία για να στοιχίσει στην ομάδα του την απώλεια βαθμού ή βαθμών γιατί σε μια τέτοια περίπτωση θα ένιωθα απίστευτες τύψεις. Σε κάθε παιχνίδι γίνονται λάθη. Έτσι και εγώ έκανα ένα και δέχτηκε δίκαια τη δεύτερη κίτρινη κάρτα μου. Ήταν μία νίκη που την αξίζαμε. Πιέσαμε από την αρχή του αγώνα, δεν αφήσαμε την Καβάλα να επιβάλει το ρυθμό της και είχαμε την υπεροχή. Στα τελευταία παιχνίδια αποδίδουμε πολύ καλό ποδόσφαιρο και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε. Για στόχους δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακόμα, αφού το φετινό πρωτάθλημα είναι απρόβλεπτο. Ακόμα και ο Πανθρακικός που έχει έναν βαθμό, είναι μέσα στο παιχνίδι».
ΝΕΟΙ – ΕΦΗΒΟΙ
Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός των ομάδων Νέων και εφήβων της Skoda Ξάνθη στα αντίστοιχα πρωταθλήματα που συμμετέχουν. Την 3η συνεχόμενη νίκη πέτυχαν οι Νέοι της Skoda Ξάνθη που κέρδισαν με 2-0 την αντίστοιχη ομάδα της Καβάλας χάρη σερ γκολ των Σιμτσάκη και Παπαδόπουλου και βρέθηκαν στην 3η θέση ισόβαθμοι με άλλες τρεις ομάδες.
Αντίθετα οι έφηβοι γνώρισαν την ήττα στην Θεσσαλονίκη από τον ΠΑΟΚ με 3-1, αλλά συνεχίζουν να κρατάνε την 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Ο Μίχαελ Γκσπούρνινγκ κλήθηκε από τους συμπατριώτες του δημοσιογράφους, να μιλήσει για την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τη Στουρμ Γκρατς για το Europa League, αλλά έβγαλε είδηση για τον… εαυτό του. Ο Αυστριακός τερματοφύλακας της Skoda Ξάνθης αποκάλυψε πως μεγάλες ομάδες της Ελλάδας ενδιαφέρονται για την απόκτησή του, χωρίς να τις κατονομάσει.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ
Επιστολή που ευχαριστεί τους παράγοντες της Skoda Ξάνθης για τη φιλοξενία και τη διεξαγωγή του φιλικού, έστειλε η ομάδα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην ξανθιώτικη ΠΑΕ. Η γερμανική ομάδα, μάλιστα, κάλεσε μέσω του τιμ μάνατζερ της ομάδας, Φάλκεχαϊν, τους κυρίους Κασναφέρη και Κωνσταντινίδη στην Γερμανία για ανταλλαγή απόψεων επάνω στο ποδόσφαιρο και άλλα θέματα.
ΜΕ ΟΠΛΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Προκρίσεις στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος περιλαμβάνει το μενού για την Skoda Ξάνθη όταν καλείται να αγωνιστεί για την 4η φάση, πάντα με τον νέο τρόπο διεξαγωγής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, όπου οι ομάδες που αγωνίζονται στην Super League καλούνται να αντιμετωπίσουν τους αντιπάλους τους που συμμετέχουν σε χαμηλότερες κατηγορίες εκτός έδρας.
Ο νέος τρόπος διεξαγωγής εφαρμόστηκε την αγωνιστική περίοδο 2005-2006 με το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη να ταξιδεύει στην Βέροια για να αντιμετωπίσει την ομώνυμη ομάδα την οποία κέρδισε με 0-2.
Την επόμενη χρονιά η Skoda Ξάνθη ταξίδεψε στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Αστέρα που αγωνιζόταν στην Β΄ Εθνική κατηγορία. Η πρόκριση κρίθηκε στο ένα γκολ που επιτεύχθηκε με εύστοχο χτύπημα πέναλτι.
Την σαιζόν 2008-2009 η Skoda Ξάνθη παίρνει την πρόκριση μέσα στο Αιγάλεω με σκορ 1-2.
Τέλος την περσινή χρονιά η SKODA ΞΑΝΘΗ πήρε εύκολα την πρόκριση κερδίζοντας με 1-3 την ομάδα της Καλλιθέας πετυχαίνοντας και τα 4 τέρματα της συνάντησης. Οι Αργεντινοί Κιντάνα και Πόι έβαλαν την ομάδα μπροστά, ο Ριζογιάννης με αυτογκόλ λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου έκανε το 1-2 αλλά ο Αγκάλι λίγα λεπτά μετά την είσοδο του με κοντινό σουτ έγραψε το τελικό 1-3.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
Με απογευματινή προπόνηση ξεκίνησε η εβδομάδα για την Skoda Ξάνθη, που μετά την νίκη επί της Καβάλας στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση του κυπέλλου Ελλάδος με τον Εθνικό. Μια συνάντηση που είναι να διεξαχθεί την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου στις 14:15 στο γήπεδο του Ελληνικού με διαιτητή τον Ροδίτη Τάσο Σιδηρόπουλο.
Για τον συγκεκριμένο αγώνα η τεχνική ηγεσία δεν μπορεί να υπολογίζει τις υπηρεσίες του Γιάννη Παπαδημητρίου που αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες στο ματς της Κυριακής με αποτέλεσμα να εκτίσει την ποινή του στο παιχνίδι του κυπέλλου. Παράλληλα ο Μάριους Κουκιέλκα πήρε άδεια από την ομάδα ώστε να μεταβεί στην Γερμανία και να εξεταστεί από γιατρό για τον τραυματισμό του στο γόνατο με αποτέλεσμα να απουσιάσει και αυτός.
Η νίκη και η καλή εμφάνιση επί της Καβάλας όπως ήταν φυσικό έφεραν χαμόγελα στο στρατόπεδο της Skoda Ξάνθη τα οποία έγιναν ακόμα μεγαλύτερα καθώς γιόρταζαν οι Δημήτρης Σουάνης και Δημήτρης Κομεσίδης οι οποίοι κέρασαν τους συμπαίχτες τους και φυσικά την τεχνική ηγεσία
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ
Στην Τούμπα αγωνίζεται το Σάββατο στις 16:45΄ η Skoda Ξάνθη με τον ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής. Σίγουρα θα απουσιάσει ο Κιντάνα που έχει διαλέξει τον αγώνα της Τούμπας για να εκτίσει την ποινή της μιας αγωνιστικής από τις τέσσερις κίτρινες κάρτες που έχει συμπληρώσει. Όσο για τον αρχηγό που αποβλήθηκε στον αγώνα με την Ν. Καβάλα θα εκτίσει την ποινή του στον αγώνα κυπέλλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου