Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Αγχωτική νίκη για τη Makro Ξάνθη στο 77-74 επί του ΟΦΗ
Την πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 πέτυχε το Σάββατο το απόγευμα η Makro Ξάνθη, που έκαμψε την αντίσταση του νεοφώτιστου ΟΦΗ στο τελευταίο 10λεπτο με 77-74. Οι παίκτες του Γρηγόρη Σουλιώτη που παρουσιάστηκαν πολύ αγχωμένοι στο πρώτο επίσημο παιχνίδι μπροστά στο εκδηλωτικό κοινό τους, έκαναν τον αγώνα ντέρμπι και έδειξαν τις μεγάλες τους δυνατότητες στο κρίσιμο τελευταίο 10λεπτο όταν βρέθηκαν πολύ κοντά στην ήττα. Βέβαια τα περιθώρια βελτίωσης είναι πολλά, αλλά αυτό που πρέπει να βελτιώσει πολύ γρήγορα ο Ξανθιώτης τεχνικός είναι η περιφερειακή άμυνα που δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες να διεκδικούν τη νίκη. Παράδειγμα και ο αγώνας στη Δάφνη που ενώ η Makro Ξάνθη πέτυχε 91 πόντους εν τούτοις έχασε το παιχνίδι από μία ομάδα που δεν είναι στην καλύτερή της κατάσταση.
Στο αγωνιστικό μέρος, το ξεκίνημα ήταν πολύ καλό (8-5) αλλά η συνέχεια ανήκει στους παίκτες του Γιώργου Βόβορα που πήραν το προβάδισμα και διαφορά 6 πόντων (8-14) και παρά την ισοφάριση σε 16-16 1:29 πριν το τέλος της πρώτης περιόδου την έκλεισαν με 16-21.
Στη δεύτερη περίοδο η διαφορά έφτασε στο +10 (23-33, 26-36) αλλά τις δύο απόπειρες να ροκανίσουν τη διαφορά σταμάτησε ο προπονητής των Κρητικών με δύο συνεχόμενα time out. Τελικά το ημίχρονο έκλεισε με πέντε πόντους προβάδισμα των φιλοξενουμένων.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να ροκανίζουν τη διαφορά, να μειώνουν σε 42-43 στο 24΄ αλλά γρήγορα έφεραν τη διαφορά στο 42-50 δείχνοντας ότι δύσκολα θα κριθεί ο νικητής. Η είσοδος του Μασλαρινού έφερε αποτελέσματα και 1:06 πριν το τέλος του 3ου 10λεπτού η Makro Ξάνθη ισοφάρισε σε 50-50 με ένα σερί (8-0).
Το τελευταίο 10λεπτο ξεκίνησε με καλάθι του Χρήστου που ισοφάριζε σε 52-52, αλλά το αντιαθλητικό του Αναγνωστόπουλου στον Σουφλιά, που είδε ο κ. Λαζαρίδης έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους με ένα 0-4 να ξεφύγουν με 52-56. Προ της νέας αυτής κατάστασης οι Ξανθιώτες έσφιξαν την άμυνα και αφού υποχρέωσαν σε δύο λάθη τους παίκτες του ΟΦΗ, με πρωταγωνιστές τους Κουκουράβα – Γέλενιτς πήραν το προβάδισμα με 59-58 στο 33:08 με 2/2 βολές του Κουκουράβα και δεν το έχασαν μέχρι το τέλος. Μάλιστα η διαφορά θα μπορούσε να ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν οι δύο διαιτητές κ.κ. Ξενικάκης – Λαζαρίδης δεν έδιναν τη δυνατότητα με ανύπαρκτα φάουλ στους φιλοξενούμενους να διατηρούν επαφή στο σκορ. Χαρακτηριστικό των τελευταίων αυτών λεπτών ήταν ότι οι Κρητικοί πέτυχαν 12/15 βολές.
Δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα οι κ.κ. Ξενικάκης (Δράμα) - Πουρσανίδης Κ. & Λαζαρίδης από τη Θεσσαλονίκη. Αποβλήθηκαν με 5 φάουλ οι Αναγνωστόπουλος & Δελατόλας αντίστοιχα.
Τα 10λεπτα: 16-21, 34-39 (ημιχ.), 50-52, 77-74 τελικό.
MAKRO ΞΑΝΘΗ (Σουλιώτης): Παναγιωτόπουλος 12 (2/7), Χρήστου 12, Κουκουράβας 13 (2/2 β., 4/4 2π, 1/3 3π), Στεφανίδης, Μαρουλάκης, Γιέλενιτς 15 (1/7), Αναγνωστόπουλος 11, Νησιώτης 10, Μασλαρινός 4.
ΟΦΗ (Βόβορας): Μπαρλάς 3 (1), Δελατόλας 4, Χουλιάρας 4, Μπάρδας 16 (5/10), Βαγενάς 4, Παναγάκης 5 (1), Δανιήλ 7 (1), Χαλκιαδάκης 4, Γκάμπρανς 11 (1/1), Σουφλιάς 9, Συριστατίδης 7.
· Σε ικανοποιητικά επίπεδα κυμάνθηκε η προσέλευση του κόσμου στην πρεμιέρα της Makro Ξάνθη. Συγκλονιστική ήταν η παρουσία των φιλάθλων και ιδιαίτερα των Xanthifans σε όλη τη διάρκεια τραγουδώντας, ενώ μετά το άδικο αντιαθλητικό του κ. Λαζαρίδη στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου κατέβηκαν στα κάγκελα και …σαν τσαμπιά από σταφύλια, έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στη νίκη. Φυσικά μετά το τέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πολύτιμη συμβολή τους ο προπονητής Γρηγόρης Σουλιώτης.
· Σπανός, Μασλαρινός και Τσερκιτσόγλου, Παναγάκης ήταν οι «τυχεροί» που κληρώθηκαν και πέρασαν από αντιντόπινγκ κοντρόλ μετά το τέλος του αγώνα.
ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
Τέσσερις ομάδες συνέχισαν με νίκες στη δεύτερη αγωνιστική της Α2 μπάσκετ των ανδρών, κάνοντας το «δύο στα δύο» και βρέθηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας. Μιλάμε για τους ΑΓΟΡ, Ηρακλή, Νήαρ Ηστ και Αρκαδικό. Οι Ρεθυμνιώτες νίκησαν τη Δάφνη στην Κρήτη και έδειξαν τα «δόντια» τους. Οι «κυανόλευκοι» πέρασαν από το Πέραμα, επικρατώντας της τοπικής ομάδας και φάνηκε πως είναι το πρώτο φαβορί για την άνοδο. Οι Καισαριανιώτες πήραν μεγάλη νίκη στην Καλλιθέα επί του Ίκαρου/Εσπέρου. Τέλος, οι νεοφώτιστοι «πέρασαν» από το Αιγάλεω με 69-67, κάνοντας ίσως τη μεγαλύτερη έκπληξη της ημέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου