Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Την μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει η ΑΕΠ Ευμοίρου

Με τη διεξαγωγή της 6ης αγωνιστικής των δύο πρώτων πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ξάνθης και της 2ης αγωνιστικής των άλλων δύο κατηγοριών συνεχίστηκαν το Σαββατοκύριακο τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του νομού μας. Στην Α1 είχαμε αλλαγή στην κορυφή αφού την κατέχει μόνη η ΑΕΠ Ευμοίρου, στην Α2 το καθιερωμένο ρεπό του Ερ. Αστέρα Σελέρου έδωσε τη δυνατότητα στον Αετό Τοξοτών να τον πιάσει στην πρώτη θέση.
Στις άλλες δύο κατηγορίες έχουμε τρεις ομάδες (Άτλας Σελίνου, Άρης Αβάτου, Ορφέας 2005) στη Β΄ να διπλασιάζουν τις νίκες τους και οι δύο που επανήλθαν (Εθνικός Κιμμερίων, Ορφέας Ν. Αμισσού) στη Γ΄ να διατηρούν το απόλυτο.
Α1 ΕΠΣ
Σε δύο δόσεις πραγματοποιήθηκε η Α1 το Σαββατοκύριακο. Το απόγευμα της Κυριακής, είχαμε τέσσερις ισοπαλίες (τρεις με 0-0) εκ των όποιων η μια στη Χρύσα η οποία άλλαξε τα δεδομένα στην κορυφή, δίνοντας τη δυνατότητα στην Αθλητική Ένωση Ποντίων Ευμοίρου να μείνει μόνη, χάρη στη δύσκολη νίκη της το Σάββατο απέναντι στον πολύ καλό Κένταυρο.
Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ομάδα του Ανθόπουλου, αποχωρίστηκε μία μέρα νωρίτερα τη συγκάτοικό της Βιστωνίδα και απλώς περίμενε 24 ώρες για να οριστικοποιηθεί το …διαζύγιό τους. Τη συνάντηση του Ευμοίρου έκρινε ένα γκολ το οποίο πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι σε βάρος τους όμως μόλις στο 3ο λεπτό και παρά την υπεροχή τους δεν κατάφεραν να φύγουν ούτε με τον ένα πόντο τον οποίο δικαιούταν σύμφωνα με την απόδοσή τους.
Η ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο στη Χρύσα όμως οι γηπεδούχοι στην επανάληψη έφεραν τη συνάντηση στα ίσα, στέλνοντας την ομάδα του Φόρη Καλτσίδη στην 3η θέση, αφού την ίδια ώρα η Αναγέννηση Θαλασσιάς, με χειμωνιάτικο περίπατο δημιουργώντας το σκορ όχι μόνο της ημέρας αλλά και του πρωταθλήματος έως το επόμενο, την ξεπέρασε και βρέθηκε στη 2η θέση.
ΣΤΗΝ 3η θέση όμως βρέθηκε και ο Αστέρας Μαγικού που πέρασε με 3η από την Κεντητή, βάζοντας τα θεμέλια της νίκης από το πρώτο ημίχρονο όταν προηγήθηκε με 0-2.
Η ΕΚΠΛΗΞΗ της ημέρας ήρθε από το Δημοτικό στάδιο όπου η νεανική ΑΠΟΞ ΣΚΟΝΤΑ με κορυφαίο του γηπέδου τον τερματοφύλακά της απέσπασε το σκορ της ημέρας από την Ασπίδα, που ήταν καλύτερη και το μόνο που της έλειπε ήταν το γκολ.
ΑΛΛΗ ΜΙΑ λευκή ισοπαλία είχαμε στο Κουτσό με πρωταγωνιστή όμως το δυνατό αέρα που δεν άφησε πολλά περιθώρια σε Π. Μελά και Ερμή να δείξουν τις αρετές τους. Και οι δύο ομάδες έχασαν από δύο πολύ καλές ευκαιρίες να πετύχουν κάποιο γκολ.
Η ΤΡΙΤΗ λευκή ισοπαλία σημειώθηκε στο Ν. Ζυγό που ήταν η δεύτερη συνεχόμενη για την ομάδα του Νίκου Κριεζή, που μετά τον Ατρόμητο Χρύσας το πέτυχε και η Θράκη Συδινής που όμως ήταν καλύτερη και είχε δύο δοκάρια.
Την ερχόμενη Κυριακή στις 15:00 έχουμε την 7η αγωνιστική με την πρωτοπόρο ΑΕΠ Ευμοίρου να κάνει το καθιερωμένο της ρεπό, ενώ η δεύτερη Αναγέννηση να έχει δύσκολη έξοδο στην ορεινή περιοχή. Στα χαρακτηριστικά της αγωνιστικής είναι ότι Βιστωνίδα και Ηρακλής Ν. Ζυγού θα βρεθούν δύο φορές αντιμέτωποι σε διάστημα τεσσάρων ημερών, μία για το κύπελλο σήμερα Τετάρτη και μία για το πρωτάθλημα, εναλλάξ στις έδρες τους.
Α2 ΕΠΣ:
ΔΙΠΛΗ ΣΥΓΚΑΤΟΙΚΗΣΗ

Το καθιερωμένο ρεπό του Ερ. Αστέρα Σελέρου έδωσε τη δυνατότητα στον Αετό Τοξοτών, που πήρε άλλο ένα ντέρμπι, να πιάσει κορυφή συγκατοικώντας με την ομάδα του Σελέρου που το ερχόμενο Σάββατο υποδέχεται στο ντέρμπι της Κοινότητας τον Κεραυνό Λευκόπετρας που πήρε φόρα.
Δύσκολη έξοδο έχει και η ομάδα των Τοξοτών στην Σταυρούπολη, με την ομάδα της ορεινής περιοχής που έχει να γευθεί τη νίκη τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές.
Σε απόσταση μίας νίκης βρίσκονται η Ασπίδα Πηγαδίων που κέρδισε πολύ δύσκολα με 4-2 τον Αετό Γοργόνας και ο Δημόκριτος Αβδήρων που έχασε με 1-0 στους Τοξότες, με τη διαφορά τους όμως να είναι εικονική αφού δεν έχουν κάνει το καθιερωμένο τους ρεπό.
Άνετες ήταν οι νίκες των Φίλιππου Δροσερού, Ήλιου Ηλιόπετρας, Νέστου Κύρνου και Κεραυνού Λευκόπετρας.
Β΄ ΕΠΣ:
ΤΡΙΠΛΕΤΑ ΚΟΡΥΦΗΣ
Τρεις ομάδες διπλασίασαν τις νίκες τους μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές της Β΄ ΕΠΣ. Ο νεανικός Ορφέας 2005 που πέρασε μέσα από την Ηλιόπετρα κερδίζοντας το Ορφανό με 1-3, ο Άρης Αβάτου με 2-3 μέσα από το Σούνιο και ο Άτλας Σελίνου με 3-1 τη Σμίνθη εκμεταλλευόμενος για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική την έδρα του.
Την πρώτη τους νίκη πέτυχαν ο ΠΑΣ Φιλίων μέσα στο Δαφνώνα με 1-3 και η Δόξα Μυρωδάτου με 2-1 την Κοτύλη.
Γ΄ ΕΠΣ:
ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ
Οι δύο παλιοί που επέστρεψαν σε πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης είναι αυτοί που διατήρησαν το αήττητό τους και τη 2η αγωνιστική της Γ΄ ΕΠΣ. Ο Εθνικός Κιμμερίων έκαμψε την αντίσταση των Σημάντρων στο 80΄ και ο Ορφέας Ν. Αμισσού δε δυσκολεύτηκε απέναντι στον Ολυμπιακό Λεύκης κερδίζοντάς τον με 5-2.
Πρώτη νίκη για τον Κεραυνό Π. Κατραμίου που μπορεί να κέρδισε με 6-1 το νεανικό Φίλιππο 2005, τα βρήκε όμως σκούρα αφού βρέθηκε πίσω στο σκορ, ενώ το ημίχρονο έληξε 1-1. Πρώτη νίκη με το ίδιο σκορ (1-0) και για τους Κόσυνθο 2005 μέσα στα Σήμαντρα επί των νεοφώτιστων Θερμών και Πάχνης επί του Σαμακώβ. Η ομάδα του Σαμακώβ μαζί με τον Φίλιππο 2005 είναι οι μοναδικές ομάδες χωρίς βαθμό.
Πρεμιέρα είχαμε το Σάββατο στο παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης
Ξεκίνησε και το παιδικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ Ξάνθης που και φέτος οι αγώνες γίνονται στο Ενωσιακό γήπεδο και στο Αμοιρίδειο κάθε Σάββατο και ξεκινούν στις εννιά το πρωί. Οι κατηγορίες είναι των Παίδων (1995-1996) με τη συμμετοχή 10 ομάδων, Προπαίδων (1997-98) με τη συμμετοχή 11 ομάδων, JUNIOR (1999-2000) με τη συμμετοχή 11 ομάδων & PRO JUNIOR (2001-2002) με τη συμμετοχή 9 ομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου