Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ

…ο πολιτισμός αυτού του τόπου, όπως τουλάχιστον τον αντιλαμβάνονται ορισμένοι. Διώξαμε τη Χαρούλα Αλεξίου από τις Γιορτές Παλιάς Πόλης, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης μιας εξέδρας περιτριγυρισμένης από σουβλάκια, διώξαμε τον Θύμιο Καρακατσάνη, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης στο θερινό δημοτικό αμφιθέατρο, διώξαμε τον Μάριο Φραγκούλη και το Μουσικό Σύνολο Μάνος Χατζιδάκις λόγω των τελευταίων γεγονότων και μας έμεινε η Αννα Βίσση να μας τραγουδάει για όλες τις τσούλες της γης. Αλλωστε όπως ειπώθηκε πολιτισμός είναι ότι τυγχάνει της γενικής αποδοχής. Αντε και του χρόνου Πετρούλα και Εφη Θώδη που φέτος δεν σας κάθισαν.

…το «πετυχημένο» τηλεοπτικό σποτ των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης που δόθηκε φέτος σε παραγωγική εταιρεία στην Αθήνα. Διαβάζουμε λοιπόν στην επιστολή που απέστειλε ο γιος του Μάνου Χατζιδάκι. «Δεν αρκεστήκατε μάλιστα να συμπεριλάβετε στην ίδια διοργάνωση και τις δύο εκδηλώσεις αλλά προβαίνετε και στην ενιαία προβολή τους: χαρακτηριστικά, στο αντίστοιχο τηλεοπτικό σποτ, μετά το πλάνο με την εικόνα του Μάνου Χατζιδάκι, προβάλλεται η εικόνα της κ. Βίσση!.» Για τις συνέπειες λοιπόν της επιλογής αυτής, η οποία κόστισε τόσο στις Γιορτές όσο και στον Δήμο, θα απολογηθεί κανείς; Ή και πάλι θα βγουν όλοι στον αφρό;


…ο Νομάρχης Ξάνθης ο οποίος όπως μας πληροφόρησε με δελτίο τύπου είχε συναντήσεις με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και τον υπουργό περιφερειακής ανάπτυξης και δημοσίων έργων της…Βουλγαρίας!!! Με τον εδώ πρωθυπουργό και τον υπουργό ανάπτυξης πότε θα συναντηθεί; Όταν στον τόπο αυτό δεν θα έχει απομείνει τίποτε; Τα συνεταιριστικά έκλεισαν, η ανεργία στους οικοδόμους αγγίζει το 80%, μάλιστα οι άνθρωποι φέτος δεν έχουν τα ένσημα ούτε για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, επιχειρήσεις απολύουν προσωπικό ή εφαρμόζουν εκ περιτροπής εργασία, και δεν είδαμε να βγαίνει ένα αντίστοιχο δελτίο για συναντήσεις με υπουργούς προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Μήπως ετοιμάζεται τελικά να πολιτευθεί στη Βουλγαρία; Γιατί το όποιο ενδιαφέρον φαίνεται να εξαντλείται προς αυτή την κατεύθυνση.

…ξοφλημένος πρώην παράγοντας, παράγοντα να τον κάνει ο Θεός δηλαδή, ο οποίος εξακολουθεί να αποδεικνύει ότι τα παντελόνια τα φοράει μόνο για φιγούρα. Αλλιώς δεν εξηγείται να πιάνει τον έναν και τον άλλον και να φέρεται κατινίστικα για τη συντάκτρια της στήλης. Αν όντως είναι άντρας με…ας πει ότι έχει να πει στην ίδια και όχι δεξιά και αριστερά, κατά την προσφιλή τακτική του. Θα μου πεις αν είχε μπέσα δεν θα συνεργαζόταν και με τον «διάβολο» που λέει και ο λαός μας προκειμένου να πάρει μια καρεκλίτσα την οποία βέβαια έχασε όταν χρειάστηκε να αποδείξει τις δυνάμεις που ο ίδιος διαθέτει. Αλήθεια όντας συνταξιούχος υπάλληλος πού τα βρήκε τόσα χρήματα για μεγάλη επένδυση που ετοιμάζει; Θα έχει ενδιαφέρον να μας απαντήσει.


…το νοσοκομείο Ξάνθης που αν δείχνει την ίδια σπουδή όπως έδειξε στις εκδηλώσεις του Δήμου Βιστωνίδας, ζήτω που καήκαμε. Κυριακή πρωί και πάνω από 60 ποδηλάτες είναι έτοιμοι, στις 11, να ξεκινήσουν για τον πανελλαδικό αγώνα Open. Ο αφέτης στη θέση του, οι συμμετέχοντες επί ποδηλάτου και όλοι περιμένουν το κατέβασμα της σημαίας. Μόνο που αυτή δεν μπορεί να κατέβει έως ότου φθάσει το ασθενοφόρο. Το ασθενοφόρο όμως φαίνεται πως έχασε τον δρόμο του και έκανε τρία ολόκληρα τέταρτα για να φθάσει από την Ξάνθη στη…Γενισέα. Και ας είχε ειδοποιήσει ο κύριος Ζλάτκος εγγράφως πριν από ένα μήνα περίπου για την διοργάνωση, και ας είχε μιλήσει και ο ίδιος προσωπικά την Παρασκευή, και ας έσπαζε τα τηλέφωνα από το πρωί προκειμένου να μπορέσει ο αγώνας να ξεκινήσει απρόσκοπτα. Στο νοσοκομείο αγρόν ηγόραζαν. Φανταστείτε λοιπόν να χρειαστεί ένας απλός πολίτης το ασθενοφόρο. Εδώ ολόκληρος δήμαρχος και περίμενε πάνω από μια ώρα. Εμείς μάλλον θα πεθάνουμε πρώτα και έπειτα θα μας μεταφέρει, αν βέβαια φθάσει ποτέ.
Μ.ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου