Σάββατο 22 Αυγούστου 2009


ΜΕΤΑΞΥ ΣΦΥΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΜΟΝΟΣ


…η διεύθυνση υγείας η οποία φαίνεται πως δεν καταδέχεται να ασχοληθεί με τους απλούς πολίτες της Φελώνης οι οποίοι εδώ και δύο μήνες ζουν μια αφόρητη κατάσταση λόγω της δυσωδίας που αναδίδεται από παρακείμενο ρυάκι. Όσο και αν χτύπησαν πόρτες όσο κι αν φώναξαν η απάντηση ήταν η ίδια. Άκρα του τάφου σιωπή. Άραγε εάν η κατάσταση αυτή επικρατούσε δίπλα στο σπίτι τους ή στο σπίτι του πολιτικού τους προϊσταμένου με τον ίδιο τρόπο θα αντιδρούσαν; Δε βαριέσαι όμως. Τελικά είμαστε απλώς πολίτες προς κατανάλωση. Χρήσιμοι δηλαδή μόνο κάθε τέσσερα χρόνια που πρέπει να ψηφίσουμε ή κάθε χρόνο που καταβάλλουμε αδρά ποσά στην εφορία προκειμένου να διασφαλιστούν οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων. Μέχρι εκεί μετρούν την αξία μας.

…ο δήμαρχος Βιστωνίδας στον οποίο βγάζω το καπέλο για την οικολογική του συνείδηση. Δεν εξηγείται αλλιώς πώς όλο σχεδόν το καλοκαίρι η περιοχή του Ζυγού είναι χωρίς νερό και όταν αυτό υπάρχει τρέχει κυριολεκτικά σταγόνα σταγόνα. Ο άνθρωπος ανταποκρίνεται στις εκκλήσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων για συνετή διαχείριση των αποθεμάτων. Και για να μην μπαίνουμε στον πειρασμό και κατασπαταλούμε τους υδάτινους πόρους σου λέει ας το κόψω για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Μπράβο δήμαρχε. Θα σε προτείνω για επίτιμο μέλος της Greenpeace.

...ο δήμαρχος Σταυρούπολης που εν αντιθέσει με το δήμαρχο Βιστωνίδας αποδεικνύεται πολύ σπάταλος. Βρεθήκαμε στον οικισμό το Σάββατο το βράδυ και είχαμε την αίσθηση ότι είμαστε σε μια ευρωπαϊκή χώρα η οποία αναδεικνύει τα παραδοσιακά στοιχεία των χωριών δημιουργώντας μια απαράμιλλη αισθητική. Καλά είναι δυνατόν να ξοδεύεις χρήματα για να ομορφύνεις τον τόπο σου και να αναδείξεις τα ιστορικά και αρχιτεκτονικά του στοιχεία; Απαράδεκτο. Δεν κάνει λίγο παρέα με τον κύριο Ζλάτκο μπας και του βάλει λίγο μυαλό;

…ο κύριος Τσεγγελίδης ο οποίος σε ερώτησή μας αναφορικά με τις φήμες που τον θέλουν να διεκδικεί τη νομαρχία αρκέστηκε να χαμογελάσει αινιγματικά κάνοντας πολλούς να ανησυχούν. Κάτι ξέρει ο άνθρωπος και κρατά τα χαρτιά του κλειστά. Άλλωστε χρόνια στην πολιτική ξέρει πολύ καλά πώς να χειρίζεται καταστάσεις. Θα έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον η κούρσα της διαδοχής. Αν και εδώ που τα λέμε όποιος και να είναι υποψήφιος σίγουρα θα είναι πολύ καλύτερος από τον έως μέχρι σήμερα επικεφαλής, ο οποίος το μόνο που κάνει είναι να περιχαρακώνεται στο κάστρο του και να ζει στην εικονική του πραγματικότητα.

…το έργο της Τσιμισκή το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μας ήταν «ταγμένο» οπότε ακόμη και αν δεν υπήρχαν αντιδράσεις θα έπρεπε να εφευρεθούν προκειμένου να τηρηθούν οι δεσμεύσεις. Βρε τα πεζοδρόμια, βρε το οδόστρωμα, βρε δεν ξέρω τι άλλο, κάτι πάντως θα βρισκόταν για να μπουν τα συνεργεία και να δουλέψουν στο συγκεκριμένο σημείο. Να όμως που ήταν τυχεροί και τελικά η αντίδραση των επαγγελματιών ήταν βούτυρο στο ψωμί. Τι τα θέλεις. Όλα βολικά τους πάνε. Αν έχεις άστρο ρε παιδάκι μου…

…ο κύριος Φανουράκης ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει δημιουργήσει αντιπαλότητες και εντός του συνδυασμού λόγω της λειτουργίας του. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που, κατ’ ιδίαν, μιλούν για πρακτικές οι οποίες τελικά θα πλήξουν το σύνολο της παράταξης. Βλέπετε μέχρι τώρα γινόταν λόγος για τριανδρία μέσα στην παράταξη του κυρίου Στυλιανίδη. Φαίνεται πως μπήκε εμβόλιμα και τέταρτη σφήνα διευρύνοντας έτσι το εύρος της διευθυντηρίου.


Μ.ΚΩΣΤΟΓΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου