Σάββατο 22 Αυγούστου 2009

ΤΟΛΜΗΡΑ

Εδώ και τόσα χρόνια το Κανάλι 6 έχει αποδείξει ότι βρίσκεται πάντα κοντά στους πολιτιστικούς συλλόγους του τόπου, κοντά στους ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα της άμεσης πρόσβασης και προβολής τους στα μέσα ενημέρωσης, κοντά σε όποιον έχει την ανάγκη να προβάλει κάποιο πρόβλημα ή κάποια δραστηριότητά του. Μόνο που ορισμένοι από αυτούς, όπως ο σύλλογος Ρομ Δροσερού, έχουν την απαίτηση το Κανάλι 6 να ασχολείται διαρκώς μαζί τους και να τους ακολουθεί κατά πόδας όπου κι αν πάνε, ό,τι κι αν κάνουν κι επειδή κάτι τέτοιο δεν ήταν δυνατό να γίνει, μας απειλούν ότι θα πάνε στις εφημερίδες και θα μας καταγγείλουν. Τι θα πουν άραγε; Ότι το Κανάλι 6 πρόβαλε το γεγονός της εκδήλωσης που θα πραγματοποιούσαν για να ενημερωθεί ο κόσμος γι’ αυτήν αλλά δεν πήγε να καλύψει την ίδια την εκδήλωση; Μήπως δεν μπορούν ή δε θέλουν να καταλάβουν οι κύριοι αυτοί πως εν μέσω καλοκαιριού είναι απολύτως φυσικό να υπάρχει μια έλλειψη στο προσωπικό λόγο των αδειών; Αυτό είναι λοιπόν το ευχαριστώ τους που ασχοληθήκαμε μαζί τους. Για το καλό του συλλόγου, θα πρέπει όσοι πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν, να απομακρύνουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα άτομα αυτά από το σύλλογο διότι με τέτοιου είδους συμπεριφορές μόνο κακό του κάνουν.

Η συναυλία με τον Αντώνη Ρέμο ανήκει πλέον στο παρελθόν αν και η τρύπα που αφήνει στα ταμεία της ΔΕΑΞ δύσκολα θα καλυφθεί. Επόμενη συναυλία η οποία θα κοστίσει πάνω από 60.000 ευρώ είναι αυτή με την Άννα Βίσση. Άντε να δούμε αυτή πώς θα καλυφθεί και τί κόσμο θα μαζέψει. Βέβαια το πιο σημαντικό με τη συναυλία αυτή είναι να μην ξεχάσει ο κύριος Φανουράκης να βγάλει φωτογραφίες με τη γνωστή τραγουδίστρια.

Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης πλέον δε θυμίζουν σε τίποτα αυτές που γίνονταν πριν μερικά χρόνια, ούτε από άποψη εκδηλώσεων ούτε από άποψη κόστους. Έχουν ξεφύγει και πλέον βλέπουμε να παρελαύνουν από αυτές ονόματα λαμπερά που κάποιοι νομίζουν ότι δίνουν αξία στις γιορτές αυτές. Που είναι οι γιορτές με τις απλές αλλά πολύ όμορφες εκδηλώσεις τις οποίες ο κόσμος παρακολουθούσε με ευχαρίστηση; Ίσως οι διοργανωτές των γιορτών νομίζουν πως φέρνοντας τέτοια ονόματα θα μείνουν στην ιστορία ως οι άνθρωποι που διοργάνωσαν τις καλύτερες γιορτές. Το γεγονός ότι όλα αυτά έχουν αλλάξει εντελώς το χαρακτήρα τους ούτε που το σκέφτονται.


Δήμαρχε τα έχουμε πει παλιότερα αλλά σου τα ξαναλέμε και τώρα. Δυστυχώς άλλοι είναι οι δήμαρχοι του δήμου μας, άλλοι είναι αυτοί που κυβερνούν τον τόπο. Αυτά δεν είναι συμπεράσματα δικά μας αλλά μηνύματα της ίδιας της κοινωνίας η οποία και βλέπει και καταλαβαίνει τί γίνεται. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει ένας δήμαρχος είναι να λαμβάνει τα μηνύματα της κοινωνίας αλλά φαίνεται πως εσύ δεν τα λαμβάνεις. Ίσως όλα αυτά που λέμε τώρα τα καταλάβεις στις επόμενες δημοτικές εκλογές αν και θα ήταν καλό και για σένα και για τους δημότες να τα καταλάβεις πολύ νωρίτερα.

Πληροφορίες θέλουν ορισμένους πρωτοκλασάτους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης να δηλώνουν τρομερά ενοχλημένοι που το Κανάλι 6 και η Τ προβάλουν και την πλευρά της αντιπολίτευσης. Δεν το ξέραμε πως θα πρέπει να προβάλουμε αποκλειστικά τις απόψεις και τις θέσεις αυτών των κυρίων και να αποσιωπούμε τα όσα λέει και η άλλη πλευρά. Αν θέλουν τέτοια μέσα τα οποία ανάλογα με τα συμφέροντά τους προβάλουν μόνο τη μια ή την άλλη πλευρά, ας απευθυνθούν σε άλλους. Εμείς ως μέσα ενημέρωσης έχουμε ορισμένες αρχές και με βάση αυτές λειτουργούμε. Αυτοί είμαστε και σε όποιον αρέσουμε.

Με ποιόν συνδυασμό θα είναι άραγε υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές ο κύριος Φανουράκης; Θα προτιμήσει να παραμείνει εκεί που είναι ή μήπως σκέφτεται να αλλάξει στρατόπεδο;

Πόσοι ασφαλισμένου του συγκεκριμένου ασφαλιστικού ταμείου δεν έχουν ακούσει τον ιατρό που τους εξετάζει εκεί να τους προτείνει να τον επισκεφτούν στο ιδιωτικό τους ιατρείο για να έχει δήθεν τη δυνατότητα να τους εξυπηρετήσει καλύτερα. Την τσέπη τους να εξυπηρετήσουν καλύτερα θέλουν αφού πηγαίνοντας εκεί δε θα τους εξετάσουν δωρεάν. Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι αποδέχονται μια ανάλογη πρόταση και γίνονται πελάτες των ιατρών αυτών. Δεν είναι όμως μόνο αυτό το πρόβλημα με το ΙΚΑ, πρόσφατα ιατρός του ΙΚΑ αρνήθηκε να εξυπηρετήσει ένα μουσουλμάνο συμπολίτη μας ο οποίος του ζήτησε απλά να διορθώσει το λάθος που ο ίδιος είχε κάνει, δηλαδή να του γράψει τη σωστή εξέταση που πρέπει να κάνει αντί γι’ αυτήν που λανθασμένα του είχε γράψει. Αντί όμως ο ιατρός αυτός να διορθώσει το λάθος του, έδειξε την έξοδο στο συμπολίτη μας. Γιατί το έκανε αυτό; Ποιος του δίνει το δικαίωμα να φέρεται έτσι στους ασφαλισμένους;
Στην επόμενη περίπτωση, όπως φαίνεται, το χρήμα είναι αυτό που μέτρησε. Γνωστός γυναικολόγος αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει και να του γράψει τα φάρμακα της εγκύου γυναίκας του, η οποία παλιότερα ήταν πελάτισσα του συγκεκριμένου γυναικολόγου. Μάλιστα τον ρωτούσε επίμονα ποιος γυναικολόγος τώρα παρακολουθεί την εγκυμοσύνη της γυναίκας του. Παρόλο που ο Ανδριάν πήρε και το απαραίτητο για να εξυπηρετηθεί χαρτί από τον ελεγκτή, ο γυναικολόγος αυτός αρνήθηκε και πάλι να τον εξυπηρετήσει. Μήπως αν η γυναίκα του Ανδριάν εξακολουθούσε να είναι πελάτισσα του γνωστού αυτού γυναικολόγου, θα τον εξυπηρετούσε αμέσως; Μήπως εκείνο που τον νοιάζει είναι να παίρνει τα λεφτά και τίποτα άλλο; Αλλιώς γιατί να τον ενδιαφέρει τόσο πολύ ποιος ιατρός εξετάζει τη συγκεκριμένη γυναίκα;

Σχεδόν 12 χρόνια είναι νομάρχης ο κύριος Παυλίδης και δεν είδαμε τίποτα το αξιόλογο στην Ξάνθη, πέρα από δρόμους και στενά τα οποία γίνονται με ευρωπαϊκούς πόρους και θα γίνονταν όποιος κι αν ήταν νομάρχης. Τίποτα άλλο δεν είδαμε να γίνεται. Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε, δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κάθετο άξονα, άσχετα αν ξεχνά ότι για να φθάσει κάποιος εκεί θα πρέπει να διασχίσει την ορεινή περιοχή όπου οι δρόμοι εξακολουθούν να είναι καρμανιόλες. Θα μου πείτε σύνδεση με Εγνατία θα έχουμε, ας πηγαίνουν από εκεί. Με λεπτομέρειες θα ασχολούμαστε; Πάντως ό,τι κι αν του καταλογίζει κανείς, ένα πράγμα θα πρέπει να του αναγνωρίσει. Ότι ο άνθρωπος κατάφερε να εκμηδενίσει κάθε σύμβουλό του αφαιρώντας του το δικαίωμα της έκφρασης. Και όχι μόνο συμβούλους αλλά και υπηρεσιακούς παράγοντες. Ποιος άλλος κατάφερε να επιβάλλει τη μονοκρατορία; Μπράβο του.

Έμαθα αλλά δε θέλω να το πιστέψω, ότι δυο παλιοί «εχθροί» οι οποίοι όχι μόνο δεν ήθελαν να ακούσουν ο ένας για τον άλλον αλλά ούτε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δεν ήθελαν να βρεθούν, έκαναν τις πρώτες επαφές και μάλλον τα ψιλοβρήκαν. Επαναλαμβάνω πως αυτό δε θέλω να το πιστέψω αλλά θα το ερευνήσω κι αν όντως ευσταθεί η πληροφορία αυτή θα το σχολιάσω ανάλογα.

Δε γνωρίζω εάν κάποιος από εσάς πέρασε από τα Άβδηρα βραδύ τον τελευταίο καιρό, αλλά εάν περάσει θα διαπιστώσει την υπέρ φωταγώγηση του κέντρου υγείας του δήμου από τουλάχιστον 10-15 προβολείς. Και εάν σκεφτεί κανείς ότι το κέντρο είναι ακόμη κλειστό, τι θα γίνει όταν θα λειτουργήσει; Προς τι όλη αυτή η σπατάλη ενέργειας; Να υποθέσω ματαιοδοξία; Υπάρχουν λεφτά για πέταμα στο δήμο; Τι έγινε το σεμνά και ταπεινά;Πριν μερικούς μήνες έγινε μία προσπάθεια δενδροφύτευσης παραπλεύρως της διασταύρωσης Βλαχοπούλου και Ανδριανουπόλεως. Τότε ΑΠΑΝΤΕΣ οι προστάτες του πρασίνου της Ξάνθης ήταν εκεί μαζί με τους φωτογράφους τους φυσικά. Σήμερα, τα δενδρύλλια έχουν αλλάξει χρώμα και έχουν πάρει την απόχρωση του καφέ. Δε θα έπρεπε οι κύριοι πρασινοπατέρες της πόλης μας να φροντίσουν να δώσουν λίγο νεράκι στα νεαρά αυτά φυτά; Ή μήπως είναι απασχολημένοι με τη νέα πράσινη ανάπλαση της πόλης μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου